Opozīcija aicina Matīsu atskaitīties par "RS" modernizācijas plāniem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Partijas "Latvijas attīstībai" (LA) Rīgas domes frakcija aicina pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" pagaidu valdes priekšsēdētāju Anriju Matīsu tuvākajā Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdē informēt deputātus par gaidāmajiem uzņēmuma modernizācijas plāniem, informē frakcijas pārstāve Ieva Graudiņa-Šutko.

Frakcijas priekšsēdētājs Viesturs Zeps vērsies pie komitejas vadītāja Vadima Baraņņika (S) ar aicinājumu uz tuvāko sēdi, kura plānota 16.janvārī, uzaicināt arī Matīsu, lai viņš informētu deputātus par sabiedriskā transporta pieturvietu uzlabošanas plāniem, to izmaksām un arī lietderību. Matīsam būtu jāziņo arī par uzņēmuma modernizācijas plāniem un patlaban pārtrauktajiem iepirkumiem.

Zeps atgādināja, ka jau aizvadītā gada aprīlī notika komitejas izbraukuma sēde, kurā deputāti devās uz "Rīgas satiksmi", kur tika stāstīts, ka "jau sen ir sākts darbs pie elektronisko tablo testēšanas, lai drīzumā tos varētu ieviest Rīgas ielās". Aģentūrai LETA uzņēmumā iepriekš uzsvēra, ka "Rīgas acs" elektronisko tablo ieviešanas projektu drīzumā sāks tikai projektēt.

"Diemžēl kāds šo dīvaino projektu ir sagatavojis, kāds to ir apstiprinājis, kāds ir veicis visus saskaņojumus ar būvvaldi un kāds ir izstrādājis tehnisko risinājumu - tie kopumā ir milzīgi administratīvi, cilvēku un finanšu resursi, kas tikuši atrauti no aktuālāku problēmu risināšanas," pauda Zeps.

Kā ziņots, atsevišķās galvaspilsētas sabiedriskā transporta pieturvietās izvietotas jauna tipa pieturvietas plāksnes ar apgaismojumu. Šādas plāksnes izvietotas piecās 13.janvāra ielas pieturvietās, kā arī 11.novembra krastmalas pieturvietā "Grēcinieku iela".

Tās aprīkotas ar iespēju kustības sarakstus izgaismot ar speciālu gaismas slēdzi, lai pasažieriem atvieglotu pieturvietu sarakstu aplūkošanu diennakts tumšajā laikā. Vienas pieturvietas aprīkošanas izmaksas ir līdz 4300 eiro.

LA deputāts Andris Bačkurs jau esot vērsies uzņēmumā ar pieprasījumu apturēt "novecojušu un dārgu lampiņu" izvietošanu, aizstājot tās ar modernu un mūsdienām atbilstošu elektronisko tablo.

"Rīgas satiksmes" pārstāvji skaidro, ka šis esot tikai pilotprojekts un tā turpmākā nākotne nav izlemta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu