Tramps atceļ ASV delegācijas braucienu uz Davosas forumu (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien atcēla ASV delegācijas braucienu uz šomēnes paredzēto Pasaules ekonomikas forumu Šveices pilsētā Davosā, sakot, ka amatpersonu klātbūtne ir vajadzīga Vašingtonā saistībā ar daļēji apturēto ASV valdības darbu.

"Ņemot vērā to, ka 800 000 dižo amerikāņu strādnieku nesaņem atalgojumu, un lai nodrošinātu, ka viņa komanda var palīdzēt, kad tas nepieciešams, prezidents Tramps ir atcēlis savas Delegācijas braucienu uz Pasaules ekonomikas forumu Davosā, Šveicē," teikts Baltā nama preses sekretāres Sāras Sandersas paziņojumā.

Iepriekš bija gaidāms, ka finanšu ministrs Stīvs Mnučins vadītu piecu cilvēku delegāciju, kurā būtu arī valsts sekretārs Maiks Pompeo, tirdzniecības ministrs Vilburs Ross, ASV tirdzniecības pārstāvis Roberts Laitaizers un prezidenta palīgs Kriss Lidels.

Tramps 10.janvārī atcēla pats savu došanos uz Davosas forumu, ņemot vērā, ka valdības darbs joprojām ir daļēji apturēts.

Viņam bija plānots ierasties Davosā kopā ar savu meitu un vecāko padomnieci Ivanku Trampu un znotu Džaredu Kušneru.

Skaidrojot lēmumu par sava brauciena uz Davosu atcelšanu, Tramps apsūdzēja Kongresa demokrātu likumdevējus nepiekāpībā jautājumā par robežu drošību.

Demokrāti ir pret Trampa pieprasīto 5,7 miljardu ASV dolāru finansējumu mūra būvniecībai gar Meksikas robežu. Strīds šajā jautājumā novedis līdz ASV valdības darba daļējai apturēšanai, kas ilgst kopš 22.decembra un turpināsies arī tuvākajā nākotnē, līdz tiks panākta vienošanās.

ASV valdības darba daļējā apturēšana skar apmēram 800 000 federālās valdības darbinieku, kā arī daudz vairāk valdības līguma darbinieku.

Ikgadējais Pasaules ekonomikas forums Šveices kalnu kūrortā Davosā notiks no 22.janvāra līdz 25.janvārim.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu