"Islāma valsts" uzņemas atbildību par sprādzienu mājā Magņitogorskā (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reueters/Scanpix

Teroristiskā organizācija “Islāma valsts” uzņēmusies atbildību par sprādzienu namā Krievijas pilsētā Magņitogorksā, kurā 31.decembrī dzīvību zaudēja 39 cilvēki. Par to ziņo organizācija “Site Intelligence Group”, kas seko informācijai par teroristu aktivitātēm.

Šo informāciju apstiprina arī tīmekļa medijs “Directorate 4”, kas atsaucas uz “Islāma valsts” kontrolēto laikrakstu “Al Naba”.

"Al Naba" vēsta, ka grupējuma atbalstītājiem izdevies ievietot sprāgstvielas ēkā starp trešo un desmito stāvu un uzspirdzināt.

Kā vēsta “Directorate 4”, ilgo klusēšanu šajā jautājumā “Islāma valsts” skaidrojot ar terorakta īstenotāju drošības apsvērumiem.

Nekādu sīkāku informāciju džihādisti savā paziņojumā nesniedz.

Tikmēr Krievijas Izmeklēšanas komisija paziņojusi, ka par Magņitogorskas sprādziena iemeslu joprojām tiek uzskatīta gāzes noplūde un aicinājusi neticēt teroristisko organizāciju paziņojumiem.

“Uzsveru, ka sprāgstvielu pēdas notikuma vietā eksperti neatrada,” paziņoja Izmeklēšanas komitejas pārstāve Svetlana Petrenko.

Sprādziens desmitstāvu mājā Magņitogorskā nogranda 31.janvāra rītā. Namam daļēji sagrūstot, dzīvību zaudēja kopumā 39 cilvēki, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Saskaņā ar sākotnējo informāciju, par sprādziena iemeslu tiek uzskatīta gāzes noplūde.

1.janvārī Magņitogorskā aizdegās un uzsprāga mikroautobuss. Kā pavēstīja amatpersonas, sprādziena iemesls bija gāzes iekārtas bojājums. Šajā negadījumā gāja bojā trīs cilvēki.

Pēc šā negadījuma Krievijas presē izskanēja informācija, ka abi notikumi varētu būt bijuši terorakti.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu