Kolumbija ceturtdienas teroraktā apsūdz komunistu teroristisko grupējumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Kolumbijas valdība uzbrukumā policijas akadēmijai, kurā tika noslepkavots 21 cilvēks, piektdien apsūdzējusi komunistu teroristisko grupējumu "Nacionālās atbrīvošanās armija" (ELN).

Aizsardzības ministrs Giljermo Botero ceturtdien sarīkoto sprādzienu pie Ģenerāļa Santandera policijas akadēmijas nosauca par "ELN sarīkotu teroraktu".

Miera sarunas ar ENL tika pārtrauktas pagājušā gada augustā.

Botero norādīja, ka vīrietis, kas atradās pie mīnētā autofurgona stūres un iepriekš tika identificēts kā 56 gadus vecais Hosē Aldemars Rohass Rdrigess, 25 gadus bijis ELN biedrs.

Ministrs piebilda, ka Rohass bijis pazīstams ar palamu "vienrocis Kiko". Savu kreiso roku viņš savulaik zaudējis kādā citā teroraktā.

Rohas bijis Araukas departamentā operējošās ELN nodaļas izlūkošanas vienības komandieris.

"Tā bija operācija, kas tika plānota pēdējos desmit mēnešus," norādīja Botero, piebilstot, ka komunistu grupējums bijis terorakta "intelektuālais autors".

Iepriekš varasiestādes paziņoja, ka nav ziņu par identificētā spridzinātāja sakariem ar kādu no teroristiskajiem grupējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu