Tā izskatās "pirmā žiguļa" priekštecis, kas 41 gadu pavadījis sagruvušā garāžā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ebay.com

Vai tas varētu būt tā dēvētais Lada 2101 jeb "pirmais žigulis"? Varētu, taču nav. Šis auto ir 1968.gada Fiat 124, kas pēc 41 gadu ilgušas dīkstāves nupat izvilkts no sabrukušas garāžas un bija pieejams iegādei eBay izsolē.

Dažkārt pat jābrīnās, ko sevī slēpj sabrukuši, pussagruvuši vai pamesti angāri un garāžas. Kādā dienā pasauli pāršalc ziņa par 25 gadus seniem, taču jauniem BMW, citā dienā tas ir vecmāmiņas garāžā pamests Lamborghini, tad seko vēsts, ka Francijā atrasta kolekcija ar 81 mašīnu, kas nosedz autobūves industriju no pagājušā gadsimta sākuma līdz faktiski mūsdienām, bet tagad slavens kļuvis kāds Fiat 124.

Tas 41 gadu pavadījis nelielā Skotijas ciematā Komrijā garāžas gruvešos. Tas atrasts decembrī, kad pārdevējs sācis pamestās garāžas pārbūvi. Tā kā pašam nav bijis nepieciešamo līdzekļu, lai automobili restaurētu, viņš to nolēmis pārdot kādam, kurš šo pienākumu varētu uzņemties, un ievietojis sludinājumu eBay. Attiecīgā vietne tagad vēsta, ka auto vairs nav pieejams, taču tas neietekmē stāstu. Un tas ir interesants.

Foto: ebay.com

Konkrētais Fiat 124 eksemplārs ražots 1968.gadā, bet kāda britu ģimene to iegādājusies Damaskā, Sīrijas arābu republikā. 1976.gadā, kad tur veicamie pienākumi bija izpildīti, ģimene šajā auto veikusi vairāk nekā 5200 kilometrus līdz mājām. Divus gadus vēlāk auto novietots stāvēšanai un tā arī nav ticis kustināts.

Foto: ebay.com

Mašīnas kopējais nobraukums ir 68 tūkstoši kilometru. Tās salons esot vecumam atbilstošā stāvoklī, un automobiļa apakša esot labā formā, jo četras desmitgades nav bijusi pakļauta sālītajiem ceļiem, taču uz virsbūves gan labi redzams laika zobs rūsas formā.

Foto: ebay.com
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu