Ekonomikas ministra amatam izvirza Nemiro kandidatūru (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Deputāts Ralfs Nemiro
Deputāts Ralfs Nemiro Foto: Edijs Pālens/LETA

Partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas ekonomikas ministra amatam izvirzījusi Saeimas deputāta Ralfa Nemiro (KPV LV) kandidatūru.

To šodien žurnālistiem pavēstīja "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidenta amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV) gaidīja, ka partijas "KPV LV" jaunu ekonomikas ministra amata kandidātu, kas nāktu partijas iepriekšējā kandidāta Didža Šmita vietā, kurš piektdien paziņoja, ka atsakās no ministra amata kandidatūras.

Kā ziņots, topošās koalīcijas partijas pilnībā vienojušās par valdības deklarāciju, sadarbības līgumu un fiskālās disciplīnas līgumu, žurnālistiem sacīja Kariņš.

Trešdien, 23.janvārī, iecerēts sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi, lai lemtu par valdības apstiprināšanu.

Arī pārējām valdību veidojošām partijām šodien savās lēmējinstitūcijās vēl oficiāli jāizskata jautājums par dalību valdībā.

Kā ziņots, starp topošās valdības darba prioritātēm būs finanšu sistēmas sakārtošana, drošības un tiesiskuma stiprināšana, administratīvi teritoriālā reforma, veselības aprūpes un izglītības kvalitātes un pieejamības uzlabošana, kā arī obligātā iepirkuma komponentes atcelšana, liecina aģentūras LETA rīcībā esošais valdības deklarācijas projekts.

Valdības veidošanas procesā iesaistītas piecas partijas - "Jaunā Vienotība", Jaunā konservatīvā partija, "KPV LV", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kā arī "Attīstībai/Par!".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu