Šmits aktīvi darbošoties pret Kariņa valdību (17)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Deputāts Didzis Šmits (KPV LV) jau iepriekš paziņojis, ka neatbalstīs "Jaunās Vienotības" politiķa Krišjāņa Kariņa valdību, bet tagad arī sola aktīvi darboties pret to.

Politiķis intervijā laikrakstā "Neatkarīgā Rīta Avīze" uzsvēris, ka nevar iedomāties sevi nobalsojam par valdību, kura būs vājāka par iepriekšējo. Viņš atzinis, ka ir bieži kritizējis līdzšinējo premjeru Māri Kučinski (ZZS), vienlaikus paužot viedokli, ka "viņš vismaz nebija blefotājs un viņam bija kaut kāds mugurkauls".

"Tas, ko mēs tagad redzam, ir regress," uzskata politiķis.

Viņaprāt, Kariņš varētu "ilgi nosēdēt amatā, bet nenosēdēs". "Valdībā būs cilvēki, kuriem patīk parādīt, ka viņi ir gudrāki, ļoti plašā, tajā skaitā negatīvā nozīmē, un diez vai ļoti respektēs pašu Kariņa personību. Kariņš ātri sapratīs, kur ir iekūlies. Tūlīt jau būs Eiroparlamenta vēlēšanas, kas arī atstās savu ietekmi. Mana prognoze ir tāda, ka, tiklīdz parādīsies grūtības un par Kariņu sāks iesmiet, viņš sāks domāt, kā no turienes pazust," šādu viedokli paudis Šmits.

"Pie Kariņa ziepes parādīsies ļoti ātri, tāpēc es labāk palieku opozīcijā. Pagaidām," izteicies politiķis.

Kā ziņots, aizvadītās piektdienas pēcpusdienā partijas Šmits atsauca savu kandidatūru uz ekonomikas ministra amatu. Šmits apgalvoja, ka trešdien viņam bijusi individuāla saruna ar Kariņu, kurā viņam esot pateikts, ja "es nemainīšu savus uzskatus par OIK - tieši par šo tiesisko statusu desmitgades periodā -, tad es neesmu vēlams ministrs viņa valdībā". "Tas bija pateikts ļoti skaidri," apgalvoja "KPV LV" biedrs.

Vaicāts par Šmita atstāstu sarunai, Kariņš akcentēja, ka tās saturs bijis "gluži pretējs". Premjera amata kandidāts arī norādīja, ka sarunā ar Šmitu apliecinājis, ka politiķim ekonomikas ministra amatā būtu viss premjera atbalsts, ja viņš varētu atrast labāku veidu, kā ātrāk likvidēt elektroenerģijas OIK.

Šodien Saeima lems par Kariņa valdības apstiprināšanu. Topošo valdību varētu atbalstīt 61 deputāts - tātad stabils labēji centrisks vairākums, iepriekš lēsa Kariņš.

Valdību veidos piecu politisko spēku pārstāvji - JV, Jaunā konservatīvā partija, "KPV LV", "Attīstībai/Par" un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, tādējādi opozīcijā atstājot "Saskaņu" un Zaļo un zemnieku savienību, kuras pārstāvis Māris Kučinskis vadīja līdzšinējo valdību.

Pieci no 16 "KPV LV" frakcijas deputātiem paziņojuši, ka neatbalstīs Kariņa valdību.

Kariņš pirmdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni sacīja, ka tie deputāti, kuri Saeimas balsojumā balsos pret viņa valdību, netiks uzskatīti par koalīcijas sastāvdaļu.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu