Koalīcijas pārstāvji optimistiski par jaunās valdības spējām īstenot iecerētos darbus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Ābele, Saeima

 Koalīcijas pārstāvji šodien Saeimas debatēs bija optimistiski par jaunās valdības spējām īstenot iecerētos darbus, kā arī pateicās līdzšinējam valdības vadītājam Mārim Kučinskim (ZZS).

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars debatēs parlamenta sēdē norādīja, ka iepriekšējās koalīcijas vadītājam bija jāžonglē ar trīs bumbiņām, bet tagad - ar piecām, turklāt katra no tām ir savā krāsā un svarā.

Viņš prognozēja, ka politiķi lauzīs šķēpus gan parlamentā, gan koalīcijas darba grupās, un nacionālā apvienība tam ir gatava. Tomēr līdz šim topošie partneri mēģināja ieklausīties un saprast cits citu, norādīja politiķis. Ja valdība strādās uz šādiem pamatiem, tad būs vairāk atrisinātu jautājumu nekā tādu, par kuriem tiks lauzti šķēpi, piebilda Dzintars.

Politiķis jaunās valdības vadītājam Krišjānim Kariņam novēlēja pierādīt, ka ikviena neiespējamā misija var kļūt iespējama un veiksmīga. Viņš arī pateicās Kučinskim, uz kura vārdu vienmēr varēja paļauties.

"Attīstībai/Par!" (AP) līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts norādīja, ka viņam šodien ir svētku diena. Viņš pauda pārliecību, ka Saeimas vairākums atbalstīs Kariņa valdību. Vienlaikus Pavļuts atzina, ka 109 diena valdības veidošanai ir pārāk ilgi. Viņš norādīja, ka politiķiem jāatsakās no strīdiem, savstarpējiem apvainojumiem un pozēšanas, jāpārvar neticība starp politiķiem un sabiedrību. Pavļuts gan uzsvēra, ka nākotnē raugās ar lielām cerībām, jo valdība varēs īstenot sen sasāpējušas reformas.

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns arī ir pārliecināts, ka nākotnē būs "jauka, laba, pozitīva". Topošās valdības pārstāvji ir noskaņoti darbam, norādīja Bordāns, paužot gandarījumu, ka valdības deklarācijā ir sadaļas par drošību un tiesiskumu. Viņš aicināja parlamentu atbalstīt valdības apstiprināšanu, akcentējot, ka nenotiks nekādi slepeni darījumi un vienošanās.

Kā ziņots, pašlaik notiek Saeimas sēde, kurā deputāti lems par valdības apstiprināšanu.

Valdību veidos piecu politisko spēku pārstāvji - "Jaunā Vienotība" (JV), JKP, "KPV LV", AP un nacionālā apvienība. Valdību vadīs politiķis no JV, lai arī šī partija vēlēšanās ieguva vismazāko mandātu skaitu Saeimā.

JV valdībā pārstāvēs premjers, kā arī finanšu ministrs Jānis Reirs un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Savukārt JKP valdībā pārstāvēs tieslietu ministrs, premjera biedrs Jānis Bordāns, izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska un satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

AP būs atbildīga par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, kuru vadīs Juris Pūce, Aizsardzības ministriju, par kuru būs atbildīgs Artis Pabriks, kā arī Veselības ministriju, kuru vadīs Ilze Viņķele. Pabriks būs arī premjera biedrs.

VL-TB/LNNK valdībā pārstāvēs kultūras ministre Dace Melbārde un zemkopības ministrs Kaspars Gerhards, bet "KPV LV" - ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens un labklājības ministre Ramona Petraviča.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu