Kariņš: Topošās valdības partneri ir iemācījušies ieklausīties viens otrā (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ministru prezidenta amata kandidāts Krišjānis Kariņš uzrunā klātesošos Saeimas ārkārtas sēdē, kurā notiks balsojums par uzticības izteikšanu viņa izveidotajam Ministru kabinetam.
Ministru prezidenta amata kandidāts Krišjānis Kariņš uzrunā klātesošos Saeimas ārkārtas sēdē, kurā notiks balsojums par uzticības izteikšanu viņa izveidotajam Ministru kabinetam. Foto: Edijs Pālens/LETA

Topošās valdības partneri ir iemācījušies ieklausīties viens otrā, vienojoties par kopīgiem mērķiem un kopīgu darbību, šodien Saeimas debatēs par viņa vadītās valdības apstiprināšanu sacīja Ministru prezidenta amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV).

Jauno koalīciju veidojošie partneri ir sapratuši, ka "viens nav karotājs", pauda premjera amata kandidāts.

Kariņš akcentēja, ka, mācoties no pagātnes kļūdām, topošā valdība vairāk ieklausīsies opozīcijā, "kas nav opozīcija mūsu valstij, bet valdībai". Tāpēc valdību veidojošās partijas būs gatavas vērtēt opozīcijas priekšlikumus pēc būtības, akcentēja Ministru prezidenta amata kandidāts.

Kariņš atzīmēja, ka viņš un jaunais Ministru kabinets nav revolucionāri, bet gan būs evolucionāri, kas liks uzsvaru uz "sakārtotu valsti", tajā skaitā finanšu un tiesiskuma jomās, kā arī attiecībā uz veselības un izglītības sistēmas reformām.

Kā ziņots, Kariņa topošās valdības partneri šorīt Saeimas nama Sarkanajā zālē parakstīja koalīcijas sadarbības līgumu, valdības deklarāciju un fiskālās disciplīnas līgumu.

Savukārt pusstundu pēc Saeimas ārkārtas sēdes beigām Viesu zālē plānota Kariņa preses konference. Pēc valdības apstiprināšanas tā plānojusi arī pulcēties uz pirmo svinīgo sēdi valdības mājā.

Topošo valdību varētu atbalstīt 61 deputāts - tātad stabils labēji centrisks vairākums, iepriekš lēsa Kariņš.

Valdību veidos piecu politisko spēku pārstāvji - "Jaunā Vienotība" (JV), Jaunā konservatīvā partija, "KPV LV", "Attīstībai/Par" un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK. Valdību vadīs politiķis no JV, lai arī šī partija vēlēšanās ieguva vismazāko mandātu skaitu Saeimā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu