Aizturēts bijušais Trampa kampaņas menedžeris Rodžers Stouns (1)

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bijušais Trampa kampaņas menedžeris Rodžers Stouns
Bijušais Trampa kampaņas menedžeris Rodžers Stouns Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidenta Donalda Trampa bijušais padomnieks priekšvēlēšanu kampaņas laikā Rodžers Stouns piektdien aizturēts, pamatojoties uz apsūdzībām, ko viņam izvirzījis ASV īpašais prokurors Roberts Millers, kurš izmeklē Krievijas iespējamo iejaukšanos ASV 2016.gada prezidenta vēlēšanās.

Stounam izvirzītas apsūdzības septiņos punktos, tostarp par traucēšanu Millera komandai izmeklēšanā, sniedzot nepatiesu liecību un mēģinot ietekmēt lieciniekus.

Spriežot pēc publiskotajiem dokumentiem, apsūdzības saistītas ar ASV Demokrātiskās partijas Nacionālās komitejas datortīkla uzlaušanu 2016.gada prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā.

Apsūdzības rakstā teikts, ka Stouns melojis Millera komandai par to, cik daudz zina par šo hakeru uzbrukumu, kā arī centies panākt, lai pārējie liecinieki maina savas liecības.

66 gadus vecais Stouns, kurš tika aizturēts savās mājās Floridā, aizgāja no Trampa kampaņas 2015.gadā, bet turpināja atbalstīt Trampu cīņā par prezidenta amatu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu