Vientulībā mirusi pasaulē vientuļākā pīle Trevors

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook/ Trevor the Duck - Niue

Austrālijas un Jaunzēlandes mediji ar smagu sirdi paziņojuši, ka piektdien aizsaulē devusies vienīgā Klusā okeāna salas Niue pīle Trevors.

Trevors bija plaši pazīstams ar to, ka bija mazās Niue salas (uz salas mīt vien 1600 cilvēku) vienīgā pīle. Trevors tika atrasts miris kādā ceļmalas peļķē; nāve iestājusies pēc tam, kad nabaga pīlei uzbrucis suns, vēsta pīlei tuvu stāvošas personas.

Pasaules slavu Trevors ieguva 2018. gadā, kad Jaunzēlandes izdevuma “The New Zealand Herald” redaktors, ciemojoties uz salas, nejauši satika viņu. Ļaudis stāsta, ka Trevors uz salas ieradies pēkšņi – vētras laikā. Šķiet, spēcīgie vēji bija viņu nošķīruši no ģimenes, tomēr nav zināms, vai viņš nāk no Jaunzēlandes vai citas salas.

Lai arī salas piekrastes klintīs Trevors būtu varējis iekārtoties ērtākos dzīves apstākļos, tomēr viņš par savu mājvietu izvēlējās pieticīgu ceļmalas peļķi, kas vēlāk kļuva par nozīmīgu atskaites punktu ceļiniekiem.

“Kad kāds man deva norādes par virzienu, viņš teica “griezties pa labi aiz pīles”,” teica “The New Zealand Herald” redaktore Klēra Treveta.

Trevora dzīves laikā vietējie iedzīvotāji regulāri nesa viņam ēdienu, savukārt vietējie ugunsdzēsēji uzpildīja Trevora peļķi ar svaigu ūdeni. Lai arī Trevoram blakus nebija neviena sugasbrāļa, tomēr viņš pamanījās nodibināt attiecības ar citiem vietējiem putniem.

“Viņš savaņģoja daudzu sirdis. Piemēram, gailis un vista šodien ap Trevora peļķi staigāja visai samulsuši,” teica Trevora “Facebook” lapas administrators Rejs Findlejs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu