Vidējo ātrumu ar fotoradariem sāks fiksēt no 1. aprīļa (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Stacionārais fotoradars uz Ventspils šosejas pie Varkaļu kanāla.
Stacionārais fotoradars uz Ventspils šosejas pie Varkaļu kanāla. Foto: Ieva Čīka/LETA

No 1. aprīļa septiņu kilometru posmā, kas atrodas starp Tīnūžiem un Koknesi, ar fotoradariem sāks fiksēt vidējā ātruma neatļautu pārsniegšanu konkrētajā ceļa nogrieznī, pastāstīja Saeimas Krimināltiesību politikas apakškomisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins (JV).

Šodien apakškomisijas sanāksmē tika spriests par administratīvās atbildības piemērošanu šādu pārkāpumu gadījumos. Sēdē tika secināts, ka administratīvos sodus varēs piemērot no 1. aprīļa un papildu grozījumi normatīvajos aktos nav nepieciešami, skaidroja Judins.

Fotoradaru sistēma jau ir izmēģināta, bet tas, kā tā darbosies praksē, tiks pārbaudīts pirmajos trīs mēnešos septiņu kilometru ceļa posmā, kas atrodas starp Tīnūžiem un Koknesi. Secinot, ka šāda sistēma ir atbilstoša Latvijai, sagaidāms, ka vidējā ātruma kontrole tiks ieviesta arī citās vietās valstī, pauda politiķis.

Tāpat plānots iesviest attiecīgas ceļa zīmes, kas šoferus informēs, ka fotoradari fiksēs transportlīdzekļa ātrumu ilgākā laika posmā, par atbildīgo instanču pārstāvju paustajiem plāniem pavēstīja Judins.

Kā ziņots, šogad Latvijā uz ceļiem parādīsies jaunas dažāda veida satiksmes drošības kontroles ierīces, apstiprināja Valsts policijas Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja priekšniece Vineta Mistre.

Līdz pavasarim uz šosejas Tīnūži-Koknese plānots izvietot vidējās kustības ātruma radarus.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu