Maduro pauž gatavību sarunām ar opozīciju, bet noraida iespēju rīkot jaunas vēlēšanas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro izteicies, ka viņš ir gatavs tikties ar opozīcijas pārstāvjiem un starptautiskiem starpniekiem, lai rastu risinājumu Venecuēlas politiskajai krīzei. Tomēr viņš kategoriski izslēdzis iespēju sarīkot jaunas prezidenta vēlēšanas pirms 2025.gada, vēsta ASV raidsabiedrība CNN.

Šādu viedokli Maduro paudis intervijā Krievijas ziņu aģentūrai “RIA Novosti”.

“Es esmu gatavs sēsties pie sarunu galda ar opozīciju, lai mēs varētu runāt Venecuēlas miera un nākotnes labā,” norādīja Maduro.

Maduro pagājušajā gadā tika pārvēlēts uz jaunu sešu gadu termiņu Venecuēlas prezidenta amatā, tomēr opozīcija un starptautiskie novērotāji apšaubījuši šo vēlēšanu likumību.

Maduro pauž viedokli, ka aiz plāna sarīkot jaunas vēlēšanas stāvot amerikāņu imperiālisti.

Maduro arī apsūdzēja ASV prezidentu Donaldu Trampu, ka viņš licis uzbrukt Maduro no Kolumbijas. Maduro sacīja, ka viņam zināmi Trampa rīkojumi Kolumbijas valdībai un vietējai mafijai nogalināt viņu.

Viņš sacīja, ka sarunas varētu notikt ar citu valstu starpniecību, kā iespējamos vidutājus minot Meksiku, Urugvaju, Bolīviju, Vatikānu un Krieviju.

Krievija bijusi viena no Maduro lielākajām atbalstītājām, izsniegusi aizdevumus un piegādājusi ieročus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu