Ķīnas čipsu fabrikas strādnieki starp kartupeļiem atrod granātu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/photos/53255320@N07

Honkongas čipsu fabrikas strādniekus nesen pārsteidzis kāds visai neparasta izskata “kartupelis”, proti, kādā franču kartupeļu maisā starp tupeņiem uzieta Pirmā pasaules kara granāta.

Kā vēsta aģentūra “AFP”, apaļo un aprūsējušo granātu strādnieki atrada 2. februārī plkst. 9:00 no rīta pēc vietējā laika. Spridzeklis ir aptuveni 8 centimetrus plats un 1 kilogramu smags. Pēc tam, kad izrādījās, ka tas nav nekāds kartupelis, strādnieki izsauca policiju, kas spridzekli neitralizēja.

Pēc granātas izpētes noskaidrojās, ka tā ir vāciešu izgatavota Pirmā pasaules kara granāta. Ņemot vērā, ka to klāja biezs zemes slānis, granāta, visticamāk, ilgi gulēja kādā Francijas kaujas laukā, kas vēlāk pārtapis par kartupeļu lauku.

Pēc teritorijas norobežošanas Honkongas policijas sapieri pusdienlaikā iznesa granātu ārā un to detonēja, izmantojot spēcīgu ūdens strūklu.

Spēcīgu ūdens strūklu izmantošana, lai detonētu vai pat iznīcinātu spridzekļus no attāluma, ir metode, kas sapieru vidū tiek piekopta jau kopš 20. gadsimta 90. gadiem.

Honkongas policija detonēšanas brīdi ierakstīja video un publicēja to sociālajā tīklā “Twitter”, ļaujot katram vērot šo bīstamo operāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu