"General Motors" ceturto ceturksni noslēdzis ar peļņu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
General Motors prezidents Marks Reuss Chevrolet 2020 Silverado HD prezentācijā
General Motors prezidents Marks Reuss Chevrolet 2020 Silverado HD prezentācijā Foto: Reuters/ScanPix

ASV autobūves gigants "General Motors" (GM) pērn ceturtajā ceturksnī strādājis ar divu miljardu dolāru (1,7 miljardu eiro) tīro peļņu, salīdzinot ar 5,2 miljardu dolāru (4,5 miljardu eiro) zaudējumiem attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts trešdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Zaudējumi 2017.gada pēdējos trīs mēnešos galvenokārt bija saistīti ar vienreizējiem izdevumiem ASV nodokļu politikas izmaiņu dēļ.

GM norāda, ka uzņēmuma darbību pērn ceturtajā ceturksnī pozitīvi ietekmējuši izmaksu samazināšanas pasākumi, kā arī spēcīgs pieprasījums pēc augstāku cenu automobiļiem ASV un Ķīnā.

Tikmēr GM tirdzniecības apjoms kopumā ceturksnī palielinājies par 1,8% - līdz 38,4 miljardiem dolāru.

Kā vēstīts, GM novembrī paziņoja, ka atlaidīs 15% no saviem 180 000 darbinieku un slēgs septiņas rūpnīcas visā pasaulē, veicot masveidīgu restrukturizāciju ar mērķi ietaupīt sešus miljardus dolāru un pielāgoties "mainīgajiem tirgus apstākļiem".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu