ASV veģetatīvā stāvoklī dzemdējušās sievietes lieta: medbrālis neatzīst vainu

DNS analīzes apgalvo pretējo
TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Janvārī ASV gaismā nāca prātam neaptverams gadījums - gadiem ilgi komā nogulējusi sieviete dzemdēja bērnu. Otrdien tiesas priekšā stājās 36 gadus vecais aprūpes centra darbinieks Neitans Sazerlends, kurš noliedza apsūdzības rīcībnespējīgās sievietes izvarošanā, kaut arī DNS analīzes liecina par pretējo, vēsta aģentūra AP.

Apsūdzības puse uzskata, ka Sazerlends, strādājot par medbrāli "Hacienda Healthcare" ilgtermiņa aprūpes centrā Finiksā izvaroja 29 gadus veco sievieti. Viņa ilgtermiņa aprūpē atrodas jau kopš trīs gadu vecuma, kad gandrīz noslīka. Sieviete izdzīvoja, bet iespēju dzīvot pilnvērtīgu dzīvi tā arī nekad neatguva.

2018.gada 29.decembrī sieviete dzemdēja puiku. Darbinieki apgalvo, ka neesot pamanījuši grūtniecību.

Ceturtdien "Hacienda Healthcare" paziņoja par darbības izbeigšanu.

Foto: Reuters/ScanPix

Negaidītā bērna dzemdēšana radīja satraukumu medijos un valsts iestādēs, pastiprinoties bažām par smagi slimu un rīcībnespējīgu pacientu drošību aprūpes iestādēs. 

Izmeklētāji norāda, ka Sazerlenda nodotais DNS paraugs apliecina radniecību ar sievietes dzemdēto bērnu. Tomēr viņš noliedza vainu apsūdzībās par seksuālu izmantošanu un vardarbībā pret mazaizsargātu pieaugušo.

"Hacienda Healthcare" atlaida Sazerlendu pēc viņa aresta. Vīrietis atteicies no licences, kas viņam ļauj strādāt par medbrāli.

"Hacienda Healthcare" centrā tika aprūpēti zīdaiņi, bērni un jaunieši, kuri ir "medicīniski vājā stāvoklī" vai ar attīstības traucējumiem.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu