Karaļnama dārglietas no paaudzes paaudzē

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Skaties, kuras dārglietas karaliskajā ģimenē jau nodotas nākamajām paaudzēm. 

Zināšanai! Lai gan bieži vārdi «tiāra» un «diadēma» tiek lietoti kā sinonīmi, to nozīme tomēr atšķiras. Jā, abi termini apzīmē konkrētu kroņu tipu, bet diadēmas tiek valkātas publiskos pasākumos un ballēs, turpretī ar tiārām rotājas oficiāli nozīmīgos pasākumos. Tiāras visbiežāk arī manto no paaudzes paaudzē.

 "Cartier" tiāra

Karaliskās ģimenes fani jau zinās, ka šī greznā tiāra no "Cartier" rotāja princesi Annu 1970. gadā, kad viņa viesojās Jaunzēlandes vizītē. Tomēr īstā tās saimniece ir karaliene Elizabete II, kurai šī tiāra nonāca mantojumā no Karalienes Mātes, kad viņai palika astoņpadsmit. Karalienei Mātei tiāru uzdāvināja viņas vīrs, karalis Džordžs VI 1936. gadā. Kad precējās princis Viljams, vecmāmiņa, karaliene Elizabete II izlēma, ka viņa līgava Ketrīna Midltone ir tiesīga kāzu dienā rotāties ar Karalienes Mātes tiāru. Tiārā iestrādāti 739 apaļi un 149 bagetes formas briljanti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royal Style Watch (@royalstylewatch) on

Foto: AP/Scanpix

Karalienes Mērijas dimanta tiāra

Saseksas hercogienes Meganas kāzu dienas tiāra ir karalienei Mērijai reiz piederējusī dimantiem rotātā galvasrota, kura darināta 1932. gadā. Šo tiāru viņai dāvāja karaliene Elizabete II, kad Megana precējās ar viņas mazdēlu, princi Hariju.

Foto: Reuters/ScanPix
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bijoux Museum (@bijoux_museum) on

Mīlnieku tiāra

Uz oficiālajām vakariņām Bekingemas pilī, kas tika rīkotas par godu Nīderlandes karaļpārim, Kembridžas hercogiene Ketrīna ieradās pasakainā, princeses cienīgā kleitā un ar sava vīra prinča Viljama mātes princeses Diānas tiāru, kas bija viena no vismīļākajām princeses Diānas dārglietām. Šī par "Mīlnieku tiāru" dēvētā galvas rota arī reiz piederējusi karalienei Mērijai. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LâLZFashion💫 (@lalzfashion) on

Foto: AFP/Zumapress/Scanpix

Kļavas lapiņas piespraude

"Cartier" darinātā dimantu piespraude kļavas lapas formā ir gan ceļojusi uz Kanādu, gan arī sagaidījusi viesus no Kanādas Lielbritānijā. Tikai mainījušās šīs piespraudes nēsātājas. 

Foto: Reuters/AFP/Scanpix

Lotosa zieda tiāra

Karalienei Mātei reiz piederējusī tiāra, kas pazīstama ar nosaukumu Lotosa zieds, reiz rotāja princesi Margarētu, bet 2015. gadā to oficiālā banketā Bekingemas pilī uzvilka Kembridžas hercogiene Ketrīna. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royal Style Watch (@royalstylewatch) on

Foto: SIPA/Scanpix

Greznā kaklarota no musulmaņu valdnieka

Karaliene Elizabete II kā kāzu dāvanu šo skaisto kaklarotu ar dubulto kulonu saņēma no musulmaņa valdnieka Nizama. Ketrīna šo kaklarotu bija uzvilkusi pasākumā Nacionālajā portretu galerijā. 

Foto: Reuters/ScanPix

Briljanta auskari

Šie elegantie, lāsīšu formā veidotie briljanta auskari reiz bija ļoti iemīļoti karalienei Elizabetei II. Tomēr kādā brīdī viņa tos nodeva tālāk sava mazdēla sievai - Ketrīnai. 

Foto: SCANPIX


KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu