Saūda Arābija apgalvo, ka nezina Hašogi līķa atrašanās vietu (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Žurnālists Džamals Hašogi
Žurnālists Džamals Hašogi Foto: EPA/Scanpix

Rijāda nezina, kur atrodas žurnālista Džamala Hašogi mirstīgās atliekas, neraugoties uz to, ka žurnālistu aizturēja un nogalināja Saūda Arābijas pārstāvji, svētdienas vakarā pārraidītā intervijā apliecināja karalistes augsta ranga ārlietu amatpersona.

Saūda Arābijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Adels al Džubeirs skaidroja, ka Hašogi nogalināja Saūda Arābijas amatpersonas, kas "darbojās ārpus savu pilnvaru robežām", un ka saistībā ar šo noziegumu apsūdzēti 11 cilvēki.

Vaicāts, kur atrodas Hašogi līķis, amatpersona ASV telekanāla CBS pārraidē "Face the Nation" sacīja: "Mēs nezinām."

Džubeirs skaidroja, ka prokuratūra, kas ir atbildīga par šo lietu, centusies iegūt liecības no Turcijas, bet nav saņēmusi atbildi.

Vaicāts, kāpēc tie, kas atrodas apcietinājumā, nevar pateikt, kur atrodas līķis, Džubeirs atbildēja: "Mēs turpinām izmeklēšanu."

"Mums tagad ir vairākas iespējas, un mēs vaicājam viņiem, ko viņi ir izdarījuši ar līķi, un, es uzskatu, ka šī izmeklēšana turpinās, un es ceru, ka mēs galu galā noskaidrosim patiesību," viņš sacīja.

Kā liecina ASV Centrālā izlūkošanas pārvaldes 2017.gadā pārtvertā komunikācija, Saūda Arābijas kroņprincis Mohammeds bin Salmans sacījis savam palīgam, ka izrēķināsies ar Hašogi "ar lodi", ja žurnālists neatgriezīsies Saūda Arābijā, piektdien vēstīja laikraksts "The New York Times".

"Es nekomentēšu ziņas, kas ir balstītas anonīmos avotos," sacīja Džubeirs. "Kroņprincis, kā mēs zinām, to nepavēlēja. Tā bija valdības nesankcionēta operācija."

ASV dzīvojušais laikraksta "The Washington Post" līdzstrādnieks un Saūda Arābijas kroņprinča kritiķis Hašogi pagājušā gada 2.oktobrī tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, kur viņš bija ieradies, lai saņemtu laulībām ar Turcijas pilsoni nepieciešamos dokumentus.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, bet vēlāk apgalvoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā zaudējis dzīvību dūru cīņā, līdz visbeidzot atzina, ka žurnālists nogalināts ar iepriekšēju nodomu pastrādātā slepkavībā. Saūda Arābijas prokuratūra noliegusi, ka ar Hašogi slepkavību būtu saistīts kroņprincis Mohammeds bin Salmans.

Foto: Žurnālista Džamala Hašogi slepkavības izmeklēšanas lieta

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu