Noskaties: Krievijā pa mājas logu ieskatās leduslācis (1)

TVNET/EuroNews
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Sestdien Krievijas Novaja Zemļas arhipelāgā tika izsludinās ārkārtas stāvoklis, jo tur cilvēku mājvietu tuvumā bija sākuši klaiņot leduslāči, dažos gadījumos pat uzbrūkot iedzīvotājiem. Sociālajos tīklos publicētā video iemūžināta viena šāda "vizīte" - lācis ieskatījās pa mājas logiem, taču iekšā netika un drīz vien aizslāja prom, vēsta "Euronews".

Novaja Zemļas arhipelāgā dzīvo apmēram 3000 cilvēku. Arhipelāga galvenajā apmešanās vietā Belušja Gubā "agresīvi" leduslāči novēroti kopš decembra. Tie iegājuši dzīvojamajās mājās un sabiedriskajās ēkās, norāda vietējā amatpersona Aleksandrs Minajevs.

"Cilvēki ir nobijušies, viņiem bail iziet no mājām," viņš sacīja. "Vecākiem bail laist savus bērnus uz skolu vai bērnudārzu."

Cita vietējā amatpersona Žiganšs Musins uzsver, ka tik daudz leduslāču vēl neesot redzējis. "Es Novaja Zemļā dzīvoju kopš 1983.gada, un šeit nekad nav bijusi tik masveidīga leduslāču invāzija," viņš norāda.

Pasaules Dabas fonda Krievijas filiāle skaidro, ka klimata pārmaiņu izraisītās ledāju kušanas rezultātā leduslāčiem trūkst pārtikas, ko tie dodas meklēt cilvēku apdzīvotajās vietās.

Krievijā leduslāči ir apdraudēta suga. Pagaidām Krievijas vides dienests atteicies izdot atļauju leduslāču medībām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu