Venecuēlai apsolīta humānā palīdzība $100 miljonu apmērā (3)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Cilvēki pulcējas publiskā pasākumā, kurā parlamenta spīkers Huans Gvaido pasludina sevi par prezidenta vietas izpildītāju
Cilvēki pulcējas publiskā pasākumā, kurā parlamenta spīkers Huans Gvaido pasludina sevi par prezidenta vietas izpildītāju Foto: EPA/Scanpix

25 valstis apsolījušas piešķirt 100 miljonus dolāru humānajai palīdzībai Venecuēlai, pēc Amerikas Valstu Organizācijas (OAS) konferences par palīdzību krīzes skartajai valstij paziņoja ASV prezidenta Donalda Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džons Boltons.

OAS migrācijas un Venecuēlas bēgļu jautājumu darba grupas koordinators Deivids Smolanskis pavēstīja, ka nauda tiks tieši nodota palīdzības savākšanas centriem, kas izveidoti Kolumbijā un Brazīlijā pie Venecuēlas robežas un Karību salā Kirasao.

Vašingtonā notikušajā konferencē Nacionālās sapulces spīkera Huana Gvaido pārstāvis ASV Karloss Vekio paziņoja, ka prioritāte ir nogādāt palīdzību Venecuēlā līdz 23.februārim, kad apritēs mēnesis, kopš Gvaido pasludināja sevi par pagaidu prezidentu.

35 gadus vecais Gvaido mēģina panākt pārtikas un medikamentu ievešanu, bet šie sūtījumi ir iestrēguši noliktavās Kolumbijā, jo prezidentam Nikolasam Maduro lojālā Venecuēlas armija ir bloķējusi to ievešanu valstī.

Gvaido par prezidenta pienākumu izpildītāju jau ir atzinušas apmēram 50 valstis, ieskaitot ASV.

Tikmēr Maduro turpina atbalstīt Krievija un Ķīna, kā arī dažas Āfrikas valstis.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu