Rīgā "piezemējies" jaunās paaudzes Range Rover Evoque (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kad 2011. gadā tirdzniecībā parādījās “Range Rover Evoque”, tas autobraucēju vidū nekavējoties guva milzu popularitāti. Šogad tirgū nonācis otrās paaudzes “Evoque”, kā dizainā skaidri redzama saikne ar oriģinālo modeli, taču piemīt daudz jaunu spēju. Un tas jau ir Rīgā – “Land Rover” salonā, kur viesosies līdz 23. februārim.

“Jaunais “Evoque” ir tīrasiņu “Land Rover”, kam koncerna inženieri ir radījuši pilnīgi jaunu platformu, bet dizaineri ir pacentušies, lai izskatā parādītos citiem modeļiem raksturīgie ģimenes vaibsti. “Evoque” DNS, kurā jau ir iekodētas labākās tā priekšgājēja īpašības, tika papildināta ar jauniem moderna dizaina, jaudas un saprātīguma gēniem. Automašīna kļūs par lielisku izvēli tiem, kuri lielpilsētas ritmu izvēlas saskaņot ar enerģisku atelpu ārpus pilsētas robežām. Latvijā, kur pat no lielākās pilsētas centra var viegli sasniegt dabu, tāds īpašību kopums ir ļoti piemērots,” stāsta “Land Rover” mārketinga vadītāja Baltijas valstīs Juste Šataite (Justė Šataitė).

“Evoque” īpašo izskatu piešķir sportiskumu un jaudu akcentējošie atribūti: jauna dizaina priekšējo un aizmugurējo LED lukturu bloki, masīvi 21 collas diski, durvīs paslēpti rokturi kā modelim “Range Rover Velar” un dinamiskas sānu līnijas.

Jaunā tehnoloģiskā platforma ļāva nedaudz palielināt virsbūvi un racionālāk izmantot iekštelpu, bet atsevišķi tehnoloģiju risinājumi līdz šim vispār nav bijuši izmantoti koncerna automašīnās. Piemēram, atpakaļskata spogulis ar “ClearSight” sistēmu, kas translē platleņķa skatu no aizmugurē iemontētajām videokamerām, vai “ClearSight Ground View”, kas ļauj redzēt ceļu zem automašīnas priekšējās daļas.

Foto: Publicitātes foto

“Evoque” ir aprīkots ar jaunas paaudzes pilnpiedziņas sistēmu “Terrain Response 2”. Automašīnai paredzēti seši dažādi dzinēji – benzīna motori ar 200, 250 un 300 ZS, kā arī trīs dīzeļi ar 150, 180 un 240 ZS. 

Tāpat kā iepriekš, “Evoque” būs pieejama kā priekšpiedziņa, tā pilnpiedziņa, taču tas būs pirmais “Land Rover” automobilis ar hibrīdtehnoloģijām.

Gaidāms, ka pirmie jaunā “Range Rover Evoque” eksemplāri Latviju sasniegts aprīlī. Modeļa cena Latvijā būs no 42 250 eiro. 

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu