Putins reitingu lejupslīdes ēnā sola atbalstīt Krievijas ģimenes (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vladimirs Putins
Vladimirs Putins Foto: REUTERS/EPA/AP

Krievijas autokrāts Vladimirs Putins savā ikgadējā runā par stāvokli valstī solīja Krievijas iedzīvotāju dzīves apstākļu uzlabošanos "šā gada laikā", īpaši izceļot palīdzību ģimenēm, ziņo RFE/RL. Putina popularitātes reitings pietuvojies rekordzemam līmenim - galvenokārt valsts ekonomisko problēmu un pensiju reformas dēļ.

Putins plāno samazināt nodokļus nabadzīgajiem un vidusslāņa krieviem, īpaši ģimenēm. 

"Mēs nedrīkstam gaidīt, situācijai ir jāuzlabojas tagad," teica Putins. Dzīves līmeņa uzlabošanās būs jūtama jau šogad, viņš solīja.

Nesenā sabiedriskās domas aptaujā atklājās, ka Putina popularitātes reitings nokrities līdz zemākajam līmenim pēdējo 13 gadu laikā.

Vairāk nekā piektdaļa Krievijas iedzīvotāju ir nabadzīgi, liecina pētījums, ko veikusi ar Kremli saistīta aģentūra. 2018.gadā Krievijā izcēlās protesti pret pensiju reformu, kas paredzēja ievērojamu pensijas vecuma celšanu.

Krievija joprojām pakļauta starptautiskajām sankcijām par Krimas okupāciju 2014.gadā, kā arī Austrumukrainas separātistu atbalstīšanu.

Putins uzrunā solīja, ka šogad sākšot darboties dzelzceļš uz Krimu.

Kopš nākšanas pie varas 1999.gadā Putins uzrunu Krievijas parlamentā Federālajā sapulcē teicis 15 reizes.

Pagājušā gada uzrunā Putins lielījās ar Krievijas militārā arsenāla papildinājumiem, tai skaitā sešiem ieročiem, kas spēj nest kodolgalviņas. Militārā sfēra tika uzsvērta arī šogad, Putinam salīdzinot jauno ieroču izstrādi ar Padomju Savienības kosmonautikas sasniegumiem.

Krievija būs spiesta izstrādāt jaunus ieroču veidus un izvērst tos attiecībā pret valstīm, kurās tiek pieņemti lēmumi, kas apdraud Krievijas drošību, izteicās Putins.

Uzrunā Putins arī apsūdzēja ASV, ka tā sen un rupji pārkāpj Līgumu par vidējā un tuvā darbības rādiusa raķešu likvidāciju (INFT), bet Krievija negrasās sekot šim piemēram. Vašingtona līguma pārkāpumos apsūdz Krieviju.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu