“Foruma LĪDERE” lektoru tikšanās: sapņi un kā nebaidīties tos sasniegt!

Egoiste iesaka!
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
 Foruma "Līdere" lektoru sanāksme
Foruma "Līdere" lektoru sanāksme Foto: Publicitātes foto

Šogad, 14. maijā, jau otro gadu norisināsies gada vērienīgākais pasākums sievietēm – forums LĪDERE. Pasākums veltīts ikvienai uz izaugsmi un attīstību vērstai sievietei ar mērķi apzināties, ka katrā no mums, sievietēm, ir atrodama kāda daļa no LĪDERES.

Šogad 20 pieredzes bagātas, šarmantas, harizmātiskas, taču tajā pašā laikā tik dažādas sievietes LĪDERES uzstāsies VEF kultūras pilī, lai 800 klātienes un vairāk nekā 50 000 tiešsaistes skatītājām sniegtu iedvesmojošus, motivējošus un neapšaubāmi interesantus pieredzes stāstus par to, kā sapņot drošāk un sasniegt savas virsotnes. 

Foto: Publicitātes foto

Lai forums būtu patiešām lielisks, pozitīvām emocijām un atmiņām bagāts, tam nepieciešams jau krietni laicīgi, rūpīgi un no sirds gatavoties. Tāpēc “Foruma LĪDERE” dibinātāja Solvita Kabakova 4. februārī vietā, kas ir tikpat iedvesmojoša un lieliska, viesnīcā Grand Hotel Kempinski Riga, uz pirmo kopīgo tikšanos aicināja lektores - galvenās iedvesmas devējas forumā. Lektores īsumā iepazīstināja ar sevi, savu nodarbošanos, pieredzi un sapņiem, realizētajiem un nesasniegtajiem - kā tika bruģēts viņu ceļš uz panākumiem, būt LĪDERĒM savā nozarē. Kopīgi tika apspriesta arī “Foruma LĪDERE” norise.

Foto: Publicitātes foto

Mediju un komunikācijas aģentūras Vizeum Latvia vadītāja un TRIVIUMS apmācību trenere Linda Saulīte, stāstot, kā viņas ceļš aizvijās līdz "Foruma LĪDERE" lektores godam, uzsvēra vairāk nekā 20 gadu darbu medijos. Ar dziļu pieredzi digitālajos medijos un lielu mīlestību pret drukātajiem medijiem Linda sekoja savam sapnim un izveidoja savu pirmo digitālo dzīvesstila žurnālu Latvijā “LILLĀ”. Viņa pastāstīja par to, kā viena pati vēlējās īstenot savu sapni un darīja visu, lai tas izdotos, bet vienā brīdi izdega. Kļūdas ir labi, bet viss rodas darot, uzsvēra Linda. Viņasprāt, ļoti svarīgi ir sekot savam sapnim un, ja neizdodas, nepazaudēt sevi, ticību sev, bet doties pretim jauniem sapņiem.

Foto: Publicitātes foto

Infogram dibinātāja un grafiskā dizainere Alise Dīrika, runājot par savu pieredzes bagāžu, sevi noteikti asociē ar vārdu “jaunuzņēmums”. Viņa norādīja, ka pēdējā pusgada laikā sevi par visiem 100% saista ar datu vizualizāciju, digitālo produktu – tā ir Alises aizraušanās, kaislība. Savulaik Alise bija tā, kas ierosināja izveidot organizāciju Riga Tech Girls - organizēt konferences, kas raisītu informācijas tehnoloģiju (IT) nozares popularitāti sieviešu vidū, veicinātu sieviešu iesaisti IT un tehnoloģiju attīstībā. Runājot par to, kāpēc šāds projekts būtu nepieciešams, Alise saka tā: lai sievietes būtu ne tikai klikšķinātājas, bet, popularizējot IT nozari, iedvesmotu citas sievietes mainīt digitālo nākotni kopā.

Foto: Publicitātes foto

Uzņēmēja, dizaina tehnoloģiju uzņēmuma Froont dibinātāja, mūziķe un attiecību biohacking pētniece Anna Andersone iepazīstināja ar savu vērā ņemamo pieredzi vairāku uzņēmumu izveidē. Ceļš līdz panākumiem viņas dzīvē nebūt nebija rozēm kaisīts, ar vairākiem uzņēmumiem piedzīvojot neveiksmi. Neveiksmēm sekoja izdegšana – gan sevī, gan laulībā. Tā kā Anna ir uz datiem balstīts cilvēks, viņa sāka rūpīgi domāt un meklēt – kāpēc viss tā noticis. Atbilde uz šo dažkārt ļoti sarežģīto jautājumu, izrādās, tika rasta ļoti vienkāršā, taču reizē arī tik ļoti svarīgā darbībā – nepieciešami apskāvieni un mīļotā cilvēka klātbūtne. Mācoties no savām kļūdām un aicinot tās nepieļaut arī citām, Anna uzsvēra - ikdienas steigā vienmēr jāatceras parūpēties arī par sevi un to, lai mājās viss būtu labi.

Foto: Publicitātes foto

Ar sevi tuvāk iepazīstināja arī Lietišķās informācijas dienesta valdes priekšsēdētāja, Latvijas Darba devēju konfederācijas viceprezidente, biedrības “Līdere” valdes priekšsēdētāja Aiva Vīksna, kuras plašā pieredzes bagāža sniedzas no modes nama līdz pat alumīnija biznesam. Papildus jau minētajam Aiva pasniedz mentoringu. Mentorings ir risinājums, kas palīdz biznesam efektīvāk un veiksmīgāk izaugt, uzņēmējiem tas palīdz nostiprināt un attīstīt savus darba augļus. Par mentoringu Aiva saka tā: kamēr biznesā iet labi, var šķist, ka mentorings nav vajadzīgs, bet brīžos, kad gadās kļūdīties, mentorings bieži vien ir tas atbalsts un skats no malas, kas palīdz nepadoties un turpināt iesākto.

Foto: Publicitātes foto

Ginekoloģe un endokrinoloģe Astrīda Tirāne, runājot par sevi, uzreiz norādīja, ka nav biznesa sieviete, taču divus mēnešus garā rinda pie Astrīdas kā ārstes taču kaut ko nozīmē. Astrīda ir tas cilvēks, kas bieži vien ir klāt sievietes laimīgākajos un skumjākajos dzīves brīžos. Tieši Astrīda ir tā, kas atbalsta stipro sievieti brīžos, kad sirdssāpes lauž un grauž, uzklausa sieviešu vēlmes tikt pie bērna, vīra, ģimenes, jo karjeras skrējienā tas kaut kur pazudis, izzudis, gājis secen. Astrīda palīdz rast atbildes uz jautājumu - kā to visu paspēt un kā tikt pie bērniņa? Viņa norādīja, ka tieši mūsdienu tehnoloģijas un viņas pašas kā ārstes zināšanas un pieredze var palīdzēt rast risinājumu sievietēm, kuras saskārušās ar grūtībām tikt pie bērniņa.

Foto: Publicitātes foto

Uzņēmēja, alpīniste un arī sapņotāja Olga Kotova savukārt uzsvēra, ka sievietei nav jābūt pārāk bargai pret sevi, bet jāseko saviem sapņiem un jāuzdrošinās riskēt. Runājot par uzdrīkstēšanos, viņa norādīja, ka vieni no lielākajiem šķēršļiem savu sapņu piepildīšanai ir tie, ka cenšamies sevi pārāk ierobežot un visu izdarīt perfekti līdz pēdējai niansei. Ja ir runa par fizisko formu – sievietei vienmēr un visur jāizskatās perfekti, arī ģimenes dzīvei jābūt perfektai. Taču sievietes dažkārt nemaz neapzinās to, ka šis perfektuma sindroms tik ļoti ierobežo un neļauj sapņot, neļauj uzdrīkstēties. Vajag darīt ar baudu. Ja darīsi un kaut kas neizdosies, arī tas ir labi. Labāk mēģināt, lai tas ir izdarīts, visam nav jābūt perfekti – būt drosmīgai un nebaidīties sapņus pārvērst realitātē aicināja Olga.

Foto: Publicitātes foto

Uzņēmuma PricewaterhouseCoopers valdes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska arī pieskārās tēmai par uzdrošināšanos un uzdrīkstēšanos piepildīt savus sapņus. Arī Zlata norādīja, ka sievietes vēlas vienmēr visu izdarīt perfekti, jo mums taču tas perfekcionisms ir asinīs. Runājot par sapņiem un vēlmi tos piepildīt, Zlata tos iedalīja divās kategorijās. Viena - tu izsapņo sapni, apstājies un viss. Otra - sapnis kā ideja, kas visu laiku ir nomodā, un mēs solīti pa solītim mērķtiecīgi dodamies tam pretī. Viņa uzsvēra, ka svarīgi ir saprast to taciņu, kas aizved pie sapņiem. Kas ir tie mazie solīši un cik gatavas mēs esam tos spert?

Foto: Publicitātes foto

Diētas ārste Lolita Neimane ar 30 gadu pieredzi savā jomā stāstīja gan par saviem realizētajiem, gan sapņiem, kas fiziskā veidolā tā arī nekad nav transformējušies. Lolita pirms 16 gadiem izveidoja jaunas studiju programmas augstskolā – uzturs un uztura zinātne. Sākumā valdīja zināms skepticisms par šo programmu nepieciešamību. Nu pagājuši jau 16 gadi un tajās uz vienu vietu pretendē jau 20 studētgribētāju. Taču Lolitas sapnis ir, lai ne vien studenti, bet arī ārsti saprastu, cik ļoti mācība par uzturu ir vērtīga un nozīmīga zinātne. Par savu darbu runājot, Lolita pauda neviltotu prieku, ka var darīt to, kas pašai ir sirdslieta. Viņa arī lepojas, ka sekoja savam sapnim, izveidojot studiju programmas par uzturu, kas ļaus dzimt jauniem uztura speciālistiem. Ēšana ir bauda, kas saglabājas visu mūsu dzīvi, – tāpēc ir svarīgi zināt, kā to darīt pareizi un pēc iespējas veselīgi, uzsver Lolita.

Foto: Publicitātes foto

Uzņēmuma Gemoss īpašnieces Ievas Treijas ceļš līdz sievietei – uzņēmējai – LĪDEREI sācies viņas vecāku garāžā, kurā atradās divas tonnas kokosa skaidiņu. Kokosa skaidiņu atnestais sapnis par pašai savu uzņēmumu no riekstu tirdzniecības izaudzis līdz plašai virtuves piederumu nomai. Taču ceļš uz panākumiem arī Ievai nav bijis viegls, ieliekot garas darba stundas un krietnu devu pacietības šāda uzņēmuma tapšanā. Lai kaut kas notiktu, ir daudz jāstrādā un ir vajadzīga veiksme. "Man gribētos teikt, ka man tāda bija un ir," norādīja Ieva, daloties savā uzņēmējas pieredzē. Runājot par ceļu līdz savam sapnim, Ieva izcēla Imanta Ziedoņa teicienu: lai kaut kas notiktu, ir vajadzīga griba un providence. Griba mums visiem ir, providence - jānopelna.

Foto: Publicitātes foto

Modes zīmola Amoralle dibinātāja Inese Ozola nesen paviesojās Amerikas Savienotajās Valstīs, kur nostiprināja savu tēzi – trakajiem pieder pasaule! Viņa uzsvēra to, cik patiesībā latvietes, būdamas salīdzinoši no mazas valsts, ir stipras, spēcīgas savā garā un seksualitātē. Inese uzsvēra, ka sieviete var izskatīties labi, saglabāt savu sievišķību un tajā pašā laikā būt veiksmīga uzņēmēja, nezaudējot sievišķības recepti. Sieviete var labi pelnīt un joprojām palikt sieviete ar lielo burtu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu