Meja piedāvās britu parlamentāriešiem balsot par bezvienošanās "Brexit" (5)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja.
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja. Foto: AFP/SCANPIX

Apvienotās Karalistes premjerministre Terēza Meja piedāvās britu parlamenta Pārstāvju palātas deputātiem balsot par bezvienošanās "Brexit" un izstāšanās termiņa pagarinājumu, vēsta raidorganizācija BBC.

(Papildināta ziņa.)

Viņa apsolīja parlamentam līdz 12.martam dot vēl vienu iespēju balsot par "Brexit" vienošanos, kuru decembrī parlaments jau noraidīja.

Ja Meja šajā balsojumā zaudēs, tad jau 13.martā parlaments varēs balsot par aiziešanu no ES bez vienošanās.

"Tādējādi Apvienotā Karaliste aizies no [ES] bez vienošanās vienīgi tad, ja tam nepārprotami piekritīs [parlamenta] apakšnams," uzsvēra premjerministre.

Ja likumdevēji bezvienošanās "Breksitu" noraidīs, viņiem tiks dota iespēja balsot trešo reizi par "īsu, ierobežotu" "Breksita" sarunu termiņa pagarināšanu, piebilda Meja.

Tuvojoties 29.martam, kad nolikts oficiālais "Brexit" datums, joprojām nav skaidrības par Apvienotās Karalistes izstāšanās kārtību. 

Pēc tam, kad britu parlaments izgāza Mejas ar Briseli panākto "Brexit" vienošanos, premjere atkal sēdusies pie sarunu galda

"Jo mazāk laika līdz 29.martam, jo lielāka ir pagarinājuma iespējamība," atzina Eiropadomes prezidents Donalds Tusks, piebilstot, ka tas ir "objektīvs fakts".

Britu laikraksts "The Daily Telegraph" pirmdien ziņoja, ka Meja esot sagatavojusi ārkārtas plānu, kas paredz lūgt Briseli uz diviem mēnešiem atlikt Lielbritānijas izstāšanos no ES gadījumā, ja parlaments līdz 12.martam nebūs apstiprinājis "Brexit" vienošanos.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu