Dublinas baznīcas kapenēs nozagta 800 gadus senu pīšļu galva

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter/@rteliveline

Kapeņu izlaupītāji Dublinas dievnama kriptā nozaguši 800 gadus senu mumificējušos pīšļu galvu, otrdien pavēstīja policijas un baznīcas amatpersonas.

Citas Svētā Maikana baznīcas kriptas mūmijas, arī kādas mūķenes 400 gadus senās mirstīgās atliekas, apgānītas, turklāt pati apbedījumu vieta "smagi cietusi", teikts paziņojumā Īrijas Baznīcas tīmekļa vietnē.

"Esmu šokēts, ka ir kāds, kas varētu vērsties pret šo seno apbedījumu vietu un apgānīt to cilvēku mirstīgās atliekas, kas tur atdusas, "sacīja Dublinas arhibīskaps Maikls Džeksons.

"Es vēršos pie tiem, kas ir atbildīgi, - veiciet sirdsapziņas izmeklēšanu un nogādājiet atpakaļ Krustneša galvu vietā, kur tai pienākas būt."

Nolaupītā galva piederējusi tā dēvētajam Krustnesim, kas tā nosaukts tāpēc, ka tiek uzskatīts - viņa dzīve beigusies Krusta karos, Jeruzalemes ieņemšanas laikā vai drīz pēc tam.

1095.gadā dibinātā baznīca ir viens no populārākajiem Īrijas galvaspilsētas tūrisma objektiem.

Rakstniekam Bremam Stokeram, apmeklējot Svētā Maikana kapenes, esot radusies iedvesma romāna "Drakula" sarakstīšanai.

Kapeņu izlaupītāji apbedījuma vietā viesojušies naktī uz svētdienu, apliecināja policija.

Kapeņu izlaupīšana atklājusies pirmdien, kad gids gatavojies atvērt baznīcu apmeklētājiem.

Pastāv bažas, ka Krustneša galva var ciest, atrodoties ārpus kapenēm, kurās ir īpaši apstākļi, lai tās sadalīšanās process tiktu ierobežots.

"Šo cilvēku rīcība ir postoša un zaimojoša," sacīja draudzes priesteris arhidiakons Deivids Pjerpoints.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu