Vācijas glābēji steidzas palīgā tuklam žurkulēnam, kas iesprūdis kanalizācijas lūkas caurumā (8)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Žurkas nedienas Vācijā
Žurkas nedienas Vācijā Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas pilsētas Bensheimas glābšanas dienests svētdienas pēcpusdienā saņēma neparastu izsaukumu - kāds norūpējies garāmgājējs ziņoja, ka apaļīga žurka iesprūdusi kanalizācijas lūkas caurumā un "ziemas tauciņu" dēļ pašas spēkiem nespējot izkļūt no sarežģītās situācijas, vēsta raidorganizācija BBC.

"Viņa ziemas laikā bija kļuvusi apaļīga un iesprūda gurnu rajonā - netika ne uz priekšu, ne atpakaļ," vietējiem medijiem sacīja dzīvnieku glābējs Maikls Sers.

Žurkas atbrīvošana izvērtās par diezgan apjomīgu operāciju. Uz izsaukumu atbildēja brīvprātīgie ugunsdzēsēji. Viņiem tika dots kods "dzīvnieku glābšana, mazs dzīvnieks".

Tobrīd notikuma vietā jau bija Sers, kurš strādā vietējā dzīvnieku glābšanas centrā, taču arī viņš iesprūdušajam žurkulēnam nevarēja palīdzēt.

Vesela ugunsdzēsēju brigāde palīdzēja pacelt un pabalstīt smago lūku, kamēr Sers beidzot izdabūja grauzēju no lūkas cauruma. Žurka tika palaista atpakaļ lūkā.

"Pat tādi dzīvnieki, kas daudziem nepatīk, ir pelnījuši cieņu," norāda Sers.

Sociālajos tīklos publicētais glābšanas video izpelnījās lielu atzinību, ka glābta tiek visa dzīvā radība. 

Sers pastāstīja, ka esot saņēmis kādu īpašu pateicības apliecinājumu - zīmējumu no mazas meitenītes, kura pirmā pamanīja nelaimē nokļuvušo žurkulēnu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu