Trampa bijušais advokāts grasās sniegt "eksplozīvu" liecību pret ASV prezidentu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bijušais Trampa personīgais advokāts Maikls Koens.
Bijušais Trampa personīgais advokāts Maikls Koens. Foto: Reuters / Scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa bijušais personīgais advokāts Maikls Koens grasās ASV Kongresa priekšā liecināt, ka Tramps ir "krāpnieks", kurš zinājis par sava padomnieka sakariem ar tīmekļa vietni "WikiLeaks" 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanu laikā. Izdevuma "The Guardian" rīcībā nonākušas Koena sagatavotās piezīmes, kurās atklātas "eksplozīvas" apsūdzības pret ASV prezidentu.

Koens trešdien liecinās Pārstāvju palātas komitejā. 

Viņš apgalvos, ka padomnieks Rodžers Stouns kampaņas laikā informējis Trampu, ka "WikiLeaks" publicēs no Demokrātu nacionālās komitejas un Trampa sāncenses Hilarijas Klintones kampaņas nozagtos e-pastus.

"2016.gada jūlijā, dažas dienas pirms Demokrātu sanāksmes, es atrados Trampa kunga birojā, kad viņa sekretārs informēja, ka piezvanījis Rodžers Stouns. Trampa kungs ieslēdza skaļruni," teikts sagatavotajās Koena piezīmēs.

"Stouna kungs sacīja, ka tikko runājis pa telefonu ar Džulianu Asanžu. Asanža kungs pateica Stouna kungam, ka turpmāko pāris dienu laikā tiks publiskots liels skaits e-pastu, kas nodarīs kaitējumu Hilarijas Klintones kampaņai. Trampa kunga atbilde bija apmēram šāda - tas nu gan būtu labi."

Koens arī sacīs, ka netiešā veidā no Trampa esot saņēmis rīkojumu Kongresam melot par plāniem uzcelt "Trump Tower" Maskavā, kuri tika apspriesti vēl 2016.gada priekšvēlēšanu kampaņas laikā.

"Kampaņas laikā notikušās sarunās, kad es aktīvi viņa vārdā vedu pārrunas ar Krieviju, [Tramps] man skatījās acīs un teica, ka ar Krieviju viņam nav nekādu biznesa saišu. Pēc tam viņš meloja amerikāņu tautai, apgalvojot to pašu," grasās liecināt Koens. "Viņš savā veidā lika man melot."

"Trampa kungs man tiešā veidā nelika melot Kongresam. Viņš darbojas citādāk," teikts Koena piezīmēs.

Koens savulaik izteicās, ka nekad nenodošot Trampu, bet vēlāk mainīja savu pozīciju. 

2018.gada nogalē Koenam tika piespriests trīs gadu cietumsods par izvairīšanos no nodokļiem, nepatiesu liecību sniegšanu finanšu institūcijām, nelegāliem kampaņas tēriņiem, nepatiesu liecību sniegšanu Kongresam.

Trešdien gaidāma Koena pirmā publiskā liecība.

Koens janvārī atlika liecināšanu Kongresā, kā iemeslu minot "draudus", ko viņam esot izteicis Tramps un prezidenta tagadējais advokāts Rūdijs Džuliāni.

Arī šoreiz pirms liecības sniegšanas Koens saņēmis draudus. Floridas likumdevējs Mets Gaecs tviterī jautāja, vai Koena sievai zināms par viņa "draudzenēm" un ka viņa drīzumā "daudz ko uzzinās".

Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa pirms publiskās liecības nodēvēja Koenu par "notiesātu meli", kuram nevarot ticēt.

Koena advokāts norāda, ka Koena atbilde uz šaubām par viņa uzticamību esot šāda: "Es pilnībā uzņemos atbildību par to, ka iepriekš esmu melojis; tagad jums jālemj, vai saku taisnību."

Atzīstot vainu izvirzītajā apsūdzībā par melošanu Kongresam, Koens sacīja, ka esot izteicis nepatiesus apgalvojumus, lai viņa teiktais sakristu ar "indivīda 1" politisko pozīciju un lojalitātes dēļ. Nav pamata šaubām, ka tiesas dokumentos ar "indivīds 1" apzīmēts Tramps.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu