ASV saglabās sankcijas pret Krieviju, līdz tā atdos Krimu Ukrainai (46)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kareivji Krimā. Ilustratīvs attēls
Kareivji Krimā. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

ASV trešdien apstiprināja, ka saglabās sankcijas pret Krieviju, līdz tā "atdos kontroli pār Krimu Ukrainai". ASV to paziņoja apmēram piecus gadus pēc tam, kad Krievija okupēja un anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo sacīja, ka Krievijas īstenotā Krimas pussalas okupācija pirms pieciem gadiem ir uzkurinājusi "Krievijas agresijas eskalāciju".

"Pasaule nav aizmirsusi ciniskos melus, kurus Krievija izmantoja, lai attaisnotu savu agresiju un nomaskētu Ukrainas teritorijas aneksijas mēģinājumu," teica Pompeo.

Krimas parlaments 2014.gada 27.februārī ievēlēja jaunu autonomās republikas valdību pēc tam, kad tās teritoriju ieņēma Krievijas bruņotie spēki.

2014.gada 16.martā sarīkotā referendumā par Krimas pussalas nākotni, kuru ASV nosodīja kā neleģitīmu, tika nobalsots par Krimas pievienošanu Krievijai.

"Savienotās Valstis atkārto savu nemainīgo nostāju: Krima ir Ukraina, un tā ir jānodod atpakaļ Ukrainas kontrolē," sacīja Pompeo, nosodot "Krievijas okupācijas režīma represiju pastiprināšanos Krimā".

Viņš aicināja Maskavu atbrīvot vairāk nekā 70 cilvēkus, kas ieslodzīti cietumā par mierīgu opozīciju, un "nekavējoties pārtraukt visus [cilvēktiesību] pārkāpumus".

"Savienotās Valstis saglabās attiecīgās sankcijas pret Krieviju, līdz Krievijas valdība atdos kontroli pār Krimu Ukrainai un pilnībā īstenos Minskas vienošanās," sacīja Pompeo, pieminot 2015.gada miera vienošanos, kas netika pilnībā īstenota.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu