Indija pieprasa atbrīvot sagūstīto pilotu; Pakistāna apsola to izdarīt piektdien

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: SIPA/Scanpix

Indija pieprasījusi Pakistānai nekavējoties atbrīvot Indijas iznīcinātāja pilotu, kas tika sagūstīts pēc Indijas lidmašīnas notriekšanas. Savukārt Pakistāna apsolījusi pilotu atbrīvot piektdien, tādējādi izrādot labas gribas žestu.

Pakistānas premjerministrs Imrans Hans par plāniem atbrīvot pilotu paziņoja ceturtdien, uzrunājot parlamentu.

Viņš uzsvēra, ka šāds solis veicināšot saspīlējuma mazināšanos starp abām valstīm, vēsta aģentūra AP.

Pakistānas Informācijas ministrija iepriekš bija publiskojusi video, kurā redzams sagūstītais pilots – viņš bijis aizietām acīm un ar asinīm notraipītu seju, iepriekš vēstīja Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Tikmēr Indija šo video nodēvēja par ievainota kareivja vulgāru attēlošanu.

Kā vēstīts, Indijas un Pakistānas konfrontācija būtiski pastiprinājās pēc 14.februārī Indijas Kašmirā pašnāvnieka sarīkotā sprādziena, kurā gāja bojā vismaz 40 Indijas karavīri. Atbildību par šo uzbrukumu uzņēmās Pakistānas grupējums.

Pakistānas armija trešdien paziņoja, ka savā gaisa telpā virs tās kontrolētās Kašmiras daļas notriekusi divas Indijas gaisa spēku lidmašīnas.

Indija savukārt pavēstījusi, ka tā trešdien notriekusi Pakistānas iznīcinātāju, kas nogāzies Pakistānas robežas pusē, un zaudējusi vienu savu lidmašīnu.

Indija sākotnēji paziņoja, ka tās iznīcinātāja pilots Abinandans Vartamans uzskatāms par pazudušu kaujas misijas veikšanas laikā.

Savukārt pēc pilota sagūstīšanas Pakistāna vispirms publiskoja video, kurā pilots redzams notraipīts asinīm, tomēr vēlāk šis video tika izdzēsts.

Vēlāk Pakistānas Informācijas ministrija publiskoja vēl vienu video, kurā Vartamans redzams dzeram tēju, sakopies un bez aizsietām acīm.

Pakistānas armijas pārstāvji uzsvēra, ka pret Indijas pilotu izturas atbilstoši militārās ētikas normām.

Abinandans Vartamans ir armijas pilots ar 16 gadu pieredzi.

Pēc sagūstīšanas Vartamans Indijā kļuvis par nacionālo varoni, cilvēkiem sociālajos tīklos aktīvi diskutējot par viņa sagūstīšanu un pieprasot viņa atbrīvošanu.

Arī Vartamana tēvs iepriekš bija kaujas lidmašīnu pilots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu