Volvo elektromobiļu zīmols prezentējis Tesla Model 3 sāncensi

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Polestar 2
Polestar 2 Foto: Publicitātes foto

No Volvo atdalītais zīmols Polestar, kas ražos elektrificētus auto, nupat pasaulei atklājis savu otro modeli Polestar 2. Tas konceptuāli un arī cenas ziņā tiešā veidā konkurēs ar Tesla Model 3, kurš arī nupat tikai sāk ierasties mūsu kontinentā. 

Jāsaka gan, ka ar Model 3 tas pa īstam konkurēs tikai gadu pēc nonākšanas tirdzniecībā, jo līdz tam būs pieejams vien Launch Edition izpildījumā un maksās 59 900 eiro. Pēcāk Polestar 2 sākuma cena būs ievērojami zemāka - 39 900 eiro.

Polestar 2 ir pirmais zīmola masu auto. Tas apgādāts ar diviem elektromotoriem, kas kopā attīsta 300 kilovatu jeb 408 zirgspēku jaudu. Maksimālais griezes moments savukārt ir 660 Nm, kas fastback tipa automobilim dod iespēju līdz 100 km/h paātrināties mazāk nekā piecās sekundēs. Kāds precīzi ir auto maksimālais ātrums, arī netiek atklāts, taču ar 78 kilovatstundu baterijas pilnu uzlādi automobilis var nobraukt līdz pat 500 kilometriem.

Foto: Publicitātes foto

Automašīnas aprīkojumā ietilpst Android multimediju sistēma ar 11 collu centrālo ekrānu, kas atbalsta vairumu Google pakalpojumu, digitāls instrumentu panelis, pilni LED lukturi, panorāmas stikla jumts un citi labumi, ko var gaidīt no auto par 60 tūkstošiem.

Foto: Publicitātes foto

Tāpat šis ir auto, kurā ieviesta Phone-as-Key tehnoloģija. Tas faktiski nozīmē, ka automašīnas atbloķēšanai un iedarbināšanai nepieciešams saimnieka viedtālrunis. Kas būtiski, virtuālo atslēgu iespējams nodot arī citām personām, piemēram, radiem un draugiem.

Foto: Publicitātes foto

Var piebilst, ka Polestar no Volvo kā atsevišķs uzņēmums atdalījās 2017.gadā un neilgi pēc tam prezentēja arī savu pirmo auto - sportistu kupeju ar hibrīddzinēju, Polestar 1.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu