Marihuānas legalizācija: Jurģis Liepnieks pret Pēteri Apini (45)

Mārtiņš Daugulis/TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jurģis Liepnieks pret Pēteri Apini
Jurģis Liepnieks pret Pēteri Apini Foto: Jānis Škapars/TVNET

TVNET aizsāk jaunu diskusiju ciklu "20 minūtes TVNET studijā", kurā īsā un koncentrētā veidā tiks pārstāvētas sabiedrībā pretrunīgi vērtētas tēmas. Pirmajā pārraidē par marihuānas legalizācijas tēmu diskusijā iesaistās Jurģis Liepnieks un Pēteris Apinis. Katram no dalībniekiem tiek dotas 10 minūtes kopējā ētera laika, lai paustu savu argumentāciju. Atvēlēto laiku runātājs var stratēģiski izvēlēties izmantot kopumā vai pa daļām, lai varētu atbildēt arī uz oponenta kritiku.

Diskusija par marihuānas legalizāciju ar zināmu cikliskumu uzvirmo sabiedrībā, turklāt dažādos aspektos pasaules notikumu kontekstā. Pat Iekšlietu ministrijas pārstāvji pauduši uzskatu, ka Latvijā ir iespējama diskusija par marihuānas lietošanas legalizāciju medicīniskām vajadzībām, taču šī uzskata oponenti norāda, ka tas ir tikai iegansts, lai "iemānītu" jautājumu politiskajā dienas kārtībā un sāktu runāt arī par marihuānas legalizāciju izklaides vajadzībām. 

GALERIJA: Jurģis Liepnieks pret Pēteri Apini

"20 minūtēs TVNET studijā" diskusijas dalībnieks Jurģis Liepnieks pauž viedokli, ka faktiski jautājums ir par sabiedrības attieksmi un vēlmi risināt ar aizliegumiem aspektus, kam vajadzētu būt katras personas brīvai izvēlei. Savukārt Pēteris Apinis norāda uz to, ka medicīniskā skatījumā ārstiem jau tagad ir izvēle rast dažādus risinājumus, kurus piesauc marihuānas legalizācijas aizstāvji. Par šiem un citiem argumentiem - skatieties "20 minūtes TVNET studijā".

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu