ASV viesuļvētrās gājuši bojā vismaz 23 cilvēki

TVNET/LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV viesuļvētrās gājuši bojā 14 cilvēki
ASV viesuļvētrās gājuši bojā 14 cilvēki Foto: AP/Scanpix

ASV Alabamas štata viesuļvētrās gājuši bojā vismaz 23 cilvēki, ziņo raidorganizācija BBC. Bojāgājušo vidū ir arī vairāki bērni.

(Papildināta ziņa.)

Vairāk nekā 50 cilvēki guvuši ievainojumus.

Vissmagāk cietusi ir Lī grāfiste, sevišķi Bouergardas kopiena. Ēkām norauti jumti, apgāztas automašīnas, nolauzti koki un visur vērojami plaši postījumi.

Bīstamo laikapstākļu dēļ svētdienas vakarā nācās apturēt izpostīto teritoriju pārlūkošanu ar bezpilota lidaparātiem, kas aprīkoti ar siltuma sensoriem. Taču pirmdien meklēšanu un glābšanas darbus plānots atsākt, ziņoja Lī grāfistes šerifs Džejs Džonss.

Starp cilvēkiem, kas nogādāti slimnīcās, ir arī tādi, kas guvuši "ļoti smagas traumas".

Varasiestādes joprojām cenšas identificēt mirušos un cietušos. Ģimenes locekļi paziņojuši, ka viens no bojāgājušajiem ir astoņus gadus vecs bērns Boregardas pilsētā.

Džons norādījis, ka šobrīd prioritāte ir cietušo meklēšanai, un varasiestādes brīdinājušas, ka bojāgājušo skaits varētu pieaugt.

Kās ziņo amatpersonas, virpuļviesuļi nodarījuši "katastrofālus" postījumus ēkām un ceļiem.

Jau Iepriekš ASV Nacionālais meteoroloģijas dienests (NWS) bija izsludinājis tornado trauksmi, aicinot iedzīvotājus patverties pagrabos vai kapitāli būvēto ēku apakšējos stāvos.

Viesuļvētras skārušas arī kaimiņos esošo Džordžijas pavalsti, kur bez elektroenerģijas palikuši 16 000 mājsaimniecību.

Nacionālais meteoroloģijas dienests svētdien apstiprināja, ka Alabamā plosījies vismaz F3 līmeņa tornado, bet precīzu vēja ātrumu nenosauca. Par F3 vētrām ASV parasti uzskata tādas, kuru ātrums ir 254 līdz 331 kilometri stundā (70,5 līdz 92 metri sekundē).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu