Kosmosā nogādāts 30 miljonu lappušu liels arhīvs par cilvēces vēsturi (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Pagājušajā nedēļā uz Mēnesi ar kosmosa kuģi tika nosūtīts 30 miljonu lappušu biezs arhīvs, kurā apkopota informācija par civilizācijas vēsturi.

Tā saucamā “Lunārā bibliotēka” ir maza nanotehnoloģiska ierīce, kas ir līdzīga vienkāršam DVD diskam. Tā ir paredzēta, lai kalpotu kā kopija visam, ko cilvēks jebkad ir iemācījies, vēsta bezpeļņas organizācija “Arch Mission Foundation”.

Ierīce tika ierīkota uz Izraēlas kosmosa zondes “Beresheet”, kas pagājušajā nedēļā tika palaista uz Mēnesi, un sagaidāms, ka aprīlī tā sasniegs savu galamērķi. Datu nesējs sastāv no 25 niķeļa diskiem, kas katrs ir 40 mikronus plāns. Tā ir izveidota, lai varētu izturēt skarbus vides apstākļus.

Arhīvā atrodas tūkstošiem grāmatu lappušu skenējumu, fotogrāfiju, ilustrāciju, dokumentu, Vikipēdija angļu valodā, grāmatas pilnā apjomā un dažādu valodu un tulkojumu skaidrojumi. Papildus tam tajā atrodamas arī dažādas dziesmas, teksti un bērnu zīmējumi, kas saistīti ar Izraēlas vēsturi un kultūru.

Teksti un fotogrāfijas, kas atrodas šajā arhīvā, ir redzami gan ar vienkāršu palielināmo stiklu, gan tikai ar spēcīgāku mikroskopu palīdzību.

Tāpēc jācer, ka ārpuszemes dzīvībai ir pieejami mikroskopi.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu