Bugatti prezentē auto, kas maksā €11 miljonus. Bez nodokļiem (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bugatti La Voiture Noire
Bugatti La Voiture Noire Foto: Bugatti

Leģendārais franču autobūves zīmols Bugatti, kas šogad atzīmē pastāvēšanas 110.gadskārtu, Ženēvas motoršovā prezentējis unikālu, tikai vienā eksemplārā uzbūvētu auto La Voiture Noire.

La Voiture Noire ir Žana Bugati dizainētā Type 57 SC Atlantic mūsdienu interpretācija. Mašīnas veidolā gan nepārprotami saskatāma līdzība ar modeli Chiron un no tā atvasināto Divo, taču virkne stila elementu ir unikāli un daži no tiem ir atsauce uz klasisko, par vienu no visu laiku skaistākajiem auto dēvēto Type 57 SC Atlantic.

Tā, piemēram, La Voiture Noire ir unikāla dizaina ārējās apgaismes elementi kā priekšā tā, aizmugurē, iegriezumi uz priekšējā pārsega, viendabīgs stiklojums un motora pārsegs, kura dizains atgādina par dalīto klasiskā automobiļa aizmugurējo stiklu. Tāpat šim auto ir unikāla dizaina riteņu diski un neliela spura, kas mašīnu vizuāli pārdala uz pusēm, stiepjoties no radiatora režģa līdz antispārnam. Interesants dizaina elements aizmugurē ir sešas izplūdes sistēmas caurules.

Foto: Bugatti

Mašīnas oglekļa šķiedras virsbūve ir roku darbs un krāsota sātīgi melnā krāsā. Vietām gan oglekļa šķiedras paneļu raksts atstāts nenosegts. 

Foto: Bugatti

Tāpat kā citu mūsdienu Bugatti, arī šā auto vidū iebūvēts 8 litru W16 motors ar 1500 ZS un 1600 Nm. Par to, kāda ir spēkrata dinamika, ziņu nav, taču Divo un Chiron līdz simtam paātrinās 2,4 un 2,5 sekundēs.

Foto: Bugatti

Bugatti norāda, ka unikālā La Voiture Noire cena ir 11 miljoni eiro (neskaitot nodokļus). Spītējot tik augstai summai, auto jau ir pārdots un tādējādi kļuvis par visu laiku visdārgāko jauno auto. Kas ir jaunais saimnieks, nav zināms, taču runā, ka mašīna nonākusi pie bijušā Volkswagen vadītāja Ferdinanda Pīha. 

Foto: Bugatti

>>Kas sanāk, ja āmurs ir pareizajās rokās, jeb dārgākais mūsdienu automobilis

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu