Francijas cietumnieks sadur divus sargus terorisma motivētā incidentā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Cietums Francijas ziemeļrietumos
Cietums Francijas ziemeļrietumos Foto: AFP / Scanpix

Francijas ziemeļrietumos kādā cietumā ieslodzītais otrdien sadūra divus cietumsargus, un šis incidents tiek izmeklēts kā terorisma motivēts, paziņoja varas iestādes.

Ieslodzītais Mišaēls Šjolo un viņa draudzene uzturējās viesu apmeklējumu zonā cietumā Ornas departamenta Kondēsirsartas pilsētā, bet pēc tam abi uzbruka cietumsargiem ar keramikas nazi, kuru viņa draudzene var būt ienesusi cietumā.

Policijas elites vienība otrdienas vakarā sašāva un sagūstīja abus uzbrucējus, tviterī paziņoja Francijas iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs.

Sagūstītā sieviete pēc tam nomira, informēja raidsabiedrība "Franceinfo", atsaucoties uz pretterorisma prokuroru Remī Heicu.

Francijas tieslietu ministre Nikola Belubē preses konferencē raksturoja šo incidentu kā terorisma motivētu. Tā izmeklēšanu ir pārņēmuši pretterorisma prokurori.

Uzbrukumā tika nopietni ievainoti divi cietumsargi, bet viņi nav kritiskā stāvoklī, sacīja ministre.

Uzbrucējs izcieš 30 gadu cietumsodu par 89 gadus veca vīrieša nosmacēšanu dzīvokļa aplaupīšanas laikā un par terorisma slavināšanu.

Heics pastāstīja, ka cietumnieks gribējis atriebt Strasbūras Ziemassvētku tirdziņa terorista Šerifa Šekata nāvi, uzbrūkot cietumsargiem un kliedzot "Allāhu Akbar" ("Allāhs ir dižens").

Šekats ar šaujamieroci un nazi sarīkotajā teroraktā 11.decembrī nogalināja piecus cilvēkus un vairākus ievainoja. Viņu pēc divām dienām nošāva policija. Atbildību par Šekata sarīkoto teroraktu uzņēmās džihādistu grupējums "Islāma valsts".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu