"Mazda" modeļu gammu papildina modelis "CX-30"

Droši varēja saukt par "CX-4"
TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mazda CX-30
Mazda CX-30 Foto: Mazda

“Mazda Motor Corporation” prezentējusi jau otro modeli savā jaunās paaudzes modeļu gammā. Tas ir kompaktklases pilsētas krosovers “CX-30”. Pirmā publiskā iepazīšanās ar to notika Ženēvas motoršovā, bet Latvijā auto nonāks šā gada rudenī. Kas interesanti, jauno modeli droši varēja dēvēt par “CX-4”, jo izmēru ziņā tas atrodas precīzi starp modeļiem “CX-3” un “CX-5”. Un tomēr japāņi izvēlējušies apzīmējumu “CX-30”.

Lai kāds arī būtu jaunā modeļa nosaukums, tā ārējā dizainā skaidri redzama radniecība ar tuvākajiem brāļiem, tomēr tajā apvienojas divi atšķirīgi elementi – plūdlīniju formas kupejas skaistums un SUV apņēmība. Izmēru ziņā par jauno modeli var teikt “ne liels, ne mazs”, jo “CX-30” ir 4395 mm garš, 1795 mm plats, 1540 mm augsts un ar 2655 mm riteņu bāzi. Tāda automašīna piemērotāka būs diviem vai mazai ģimenei, kas visvairāk laika pavada pilsētā, taču labprāt dodas arī tālākos izbraucienos. Tad lieliski noderēs arī 460 litru bagāžnieks.

“Mazda” inženieru komanda ir uzlabojusi automašīnas vadīšanas īpašības, nodrošinājusi to ar progresīvākajām drošības sistēmām, ierīkojusi īpaši ērtu mērinstrumentu paneli. Pabeigtības izjūtu automašīnas salonā rada augstākās kvalitātes jaunākās audio sistēmas – 8 skaļruņu “Mazda” vai 12 skaļruņu “BOSE” sistēma. Auto tāpat tiks apgādāts ar “i-Active” visu riteņu piedziņas sistēmu ar vilkmes sadales tehnoloģiju “G-Vectoring Control”.

Foto: Mazda

“CX-30” tiek piedāvāts ar jaunu “Skyactiv” ģimenes dīzeļdzinēju “Skyactiv-Euro 6d-TEMP” un “Skyactiv” ģimenes benzīna dzinējiem, tostarp arī ar revolucionāro “Skyactiv-X”, kurā apvienoti gan dīzeļa, gan benzīna dzinēju degmaisījuma aizdedzināšanas principi, proti, kompresijaizdedze. Piedevām visas modifikācijas ar benzīna dzinējiem būs tā dēvētie “mild-hybrid” tipa hibrīddzinēji.

Foto: Mazda

“Mazda CX-30” tāpat ir saņēmusi bagātīgu “i-Activsense” drošības tehnoloģiju komplektu, ieskaitot arī “Driver Monitoring” sistēmu, kas vēro vadītāja stāvokli un brīdina, ja viņa uzvedībā ir potenciālas riska pazīmes. Sistēma fiksē vadītāja acu stāvokli, mirkšķināšanu, galvas kustības, pat mutes kustības, un brīdina, ja tā stāvoklī parādās acīmredzamas miegainības pazīmes. Kritiskā gadījumā sistēma pati aktivizē bremzēšanas viedsistēmu “Smart Brake Support”, kas palīdz automašīnai apstāties.

Foto: Mazda

Jaunie “Mazda CX-30” visurgājēji tiks ražoti galvenajās “Mazda” korporācijas rūpnīcās visā pasaulē.

Foto: Mazda
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu