"SpaceX" kosmosa kuģis "Crew Dragon" veiksmīgi nolaidies Atlantijas okeānā (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"SpaceX" kosmosa kuģis "Crew Dragon" veiksmīgi nolaidies Atlantijas okeānā
"SpaceX" kosmosa kuģis "Crew Dragon" veiksmīgi nolaidies Atlantijas okeānā Foto: EPA/Scanpix

Jaunais ASV privātā uzņēmuma "SpaceX" būvētais pilotējamais kosmosa kuģis "Crew Dragon" piektdien nolaidies Atlantijas okeānā, veiksmīgi pabeidzot pirmo izmēģinājuma lidojumu.

Milzīgu balti oranžu izpletņu bremzēts, "Crew Dragon" nolaidās okeānā aptuveni 300 kilometru attālumā no Floridas piekrastes kā plānots.

Pirms tam piektdien "Crew Dragon" atvienojās no Starptautiskās kosmosa stacijas (SKS), sākot sešas stundas ilgu ceļu atpakaļ uz Zemi.

"SpaceX" būvētais kosmosa kuģis uz SKS startēja 2.martā no Nacionālās aeronautikas un kosmosa administrācijas (NASA) kosmodroma Kanaveralas zemesraga kosmodroma Floridā.

Šis lidojums ir svarīgs solis pretī tam, lai no ASV pēc astoņu gadu pārtraukuma atkal tiktu izplatījumā sūtīts kosmosa kuģis ar cilvēkiem.

Šoreiz vienīgais "Crew Dragon" pasažieris bija manekens vārdā Riplija, bet NASA plāno vēl šogad ar kosmosa kuģi izplatījumā sūtīt divus astronautus.

Kosmosa kuģa starts tika plānots sadarbībā ar NASA Komerciālo ekipāžu programmu. Tās mērķis ir mazināt ASV astronautu atkarību no Krievijas kosmosa programmas, lai nokļūtu SKS.

Iecerēts, ka "SpaceX" nogādās NASA astronautus SKS jūlijā.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu