Pasaulē dārgākā jaunā auto pircējs savu spēkratu dabūs tikai pēc divarpus gadiem (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Cilvēks, kurš nupat kļuvis par pasaulē dārgākā jaunā auto īpašnieku, savu guvumu saņems tikai pēc divarpus gadiem. Tas ir laiks, kas Bugatti būs nepieciešams, lai veiktu unikālā, tikai vienā eksemplārā izgatavotā modeļa La Voiture Noire homologāciju lietošanai satiksmē. Citiem vārdiem sakot, tas, ka anonīmais kolekcionārs par mašīnu samaksājis 16,7 miljonus eiro, vēl nenozīmē, ka viņš drīz varēs sēsties pie sava guvuma stūres.

Jau ziņojām, ka Ženēvas motoršovā Bugatti parādīja automobili La Voiture Noire, kas ir veltījums par vienu no visu laiku skaistākajiem auto uzskatītajam trīsdesmito gadu Bugatti Type 57 SC Atlantic.

Jaunā automobiļa izskatā ir ne viena vien atsauce uz eleganto pirmskara automobili. Viena no visvieglāk atpazīstamajām ir centrālā "spura", kas stiepjas pāri automobiļa virsbūvei no priekšējā režģa līdz antispārnam aizmugurē. Tāpat mūsdienu automobilim ir vidū iebūvētā motora pārsegs, kas stilistiski atgādina Type 57 SC Atlantic dalīto aizmugurējo stiklu, kā arī "dziļi" melns virsbūves krāsojums kā kādam zudušam Type 57 SC Atlantic eksemplāram. Automobiļa krāsojums arīdzan iekodēts nosaukumā La Voiture Noire, jo tulkojumā no franču valodas tas nozīmē "melns automobilis".

Foto: Bugatti

Tehniskā ziņā Bugatti La Voiture Noire neatšķiras no Chiron. Šasija un spēka agregāts ir tāds pats 8 litru W16 dzinējs ar 1500 ZS un 1600 Nm. Lai gan Bugatti neatklāj "melnā auto" dinamikas rādītājus, var prognozēt, ka tie neatšķiras no Chiron. Tātad 100 km/h auto attīsta 2,4 sekundēs un tā maksimālais ātrums tiek elektroniski ierobežots pie 420 km/h.

Foto: Bugatti

La Voiture Noire ir uzbūvēts tikai vienā eksemplārā, un tā jaunais saimnieks ir kāds ilggadējs Bugatti klients un zīmola automobiļu kolekcionārs. 

Foto: Bugatti
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu