Pieklājība pāri protokolam: Kariņš un Merkele zem viena lietussarga (42)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kariņa un Merkeles tikšanās Berlīnē
Kariņa un Merkeles tikšanās Berlīnē Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš pirmdien viesojās Berlīnē, kur tikās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli. Sagaidīšanas ceremonijā augstās amatpersonas pārsteidza spēcīgs lietus, un, glābjoties no nepatīkamajiem laikapstākļiem, Kariņš izvēlējās lauzt protokolu un zem lietussarga piedāvāt vietu arī kanclerei. 

Kā pēcāk preses konferencē norādīja Merkele, šī bija pirmā reize, kad viesis turējis viņai lietussargu, un piebilda, ka nu "Vācijas un Latvijas sadarbībai nav nekādu šķēršļu".

Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs norādīja, ka Kariņš, tiekoties ar Vācijas federālo kancleri Angelu Merkeli, pārrunāja plašu jautājumu spektru, ieskaitot abu valstu sadarbību, Eiropas Savienības vienotību un reģiona drošību.

“Tikšanās ar Angelu Merkeli apliecināja, ka Latviju un Vāciju vieno sadarbība un partnerība dažādās jomās. Vienojāmies par investīciju un tirdzniecības veicināšanu starp abām valstīm. Pārrunājām Eiropas Savienības aktuālos jautājumus, tostarp ES daudzgadu budžeta veidošanas procesu, reģiona drošību, attiecības ar Krieviju, dezinformācijas izplatības ierobežošanu. Vēlos pateikties Merkeles kundzei par laipno uzņemšanu, mūsu sadarbība ir labi iesākusies,” uzsvēra K. Kariņš.

Kā norāda etiķetes speciāliste Aija Strautmane, premjers formāli "lauza" protokolu, taču tas bija elegants un džentelmeņa cienīgs žests. "Un var tikai priecāties par Latvijas premjera māku ar manierīgumu spodrināt Latvijas tēlu," saka Strautmane.

Jāpiebilst, ka lietusgāzes neērtā situācijā nostādījušas ne vienu vien amatpersonu. Tā, piemēram, pērn Pasaules kausa izcīņas futbolā finālturnīrs Krievijā noslēdzās ar pamatīgu lietusgāzi. Tieši apbalvošanas ceremonijā, kad uz postamenta kāpa gan FIFA prezidents, gan Horvātijas prezidente Kolinda Grabara-Kitaroviča, gan Francijas prezidents Emanuels Makrons, gan Krievijas līderis Vladimirs Putins, tikai pēdējais izrādījās vislabāk sagatavots šādai straujai laika maiņai.

Sākoties lietum, tikai Vladimiram Putinam no aizmugures kāds atvēra lietussargu, ļaujot palikt sausam, atšķirībā no pārējiem, kas izmirka līdz kaulam.

Vladimirs Putins sveic Francijas futbolistus
Vladimirs Putins sveic Francijas futbolistus Foto: Reuters/ScanPix

Arī ASV prezidentam Donaldam Trampam gadījušies misēkļi ar lietussargu, piemēram, turot to virs savas galvas un nepiedāvājot no lietus patverties pat pirmajai lēdijai Melānijai un dēlam Baronam.

Galerija: Kariņa un Merkeles tikšanās

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu