Bugatti, ar kuru var attīstīt 50 km/h, maksās €30 000

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

1926.gadā autobūves kompānijas Bugatti dibinātājs Etore Bugati savam dēlam Rolandam uzbūvēja rotaļu mašīnu. 93 gadus vēlāk uzņēmums nolēmis izlaist rotaļu mašīnas moderno versiju ar elektromotoru. 21. gadsimta bērni ar to varēs sasniegt 50 km/h, vienīgi iepriekš nāksies samaksāt 30 tūkstošus eiro.

Oriģinālais bērnu auto mērogā 1:2 bija uzbūvēts vienā eksemplārā. Bugati nebija plānojuši izlaist vairāk par vienu Bugatti Type 35 mini versiju, taču uzņēmuma klientiem tā tik ļoti patika, ka periodā no 1927.gada līdz 1936.gadam Molshaimā bāzētais autobūves uzņēmums izlaida 500 Bugatti Baby eksemplārus.

Arī Bugatti Baby II, kam būs elektromotors uz aizmugurējās ass, paredzēts izlaist 500 eksemplāros. Mašīnītei paredzēti trīs darba režīmi. Standarta apstākļos tās jauda būs 1 kilovats jeb 1,36 zirgspēki un maksimālais ātrums nepārsniegs 20 km/h. "Pieaugušo" režīmā mazais auto attīstīs 5,5 zirgspēkus un varēs sasniegt 45 km/h, savukārt ar atsevišķi pieejamo "ātruma atslēgu" jeb "speed key" tiks atbrīvota visa 13,6 zirgspēku jauda un nebūs arī nekādu ātruma ierobežojumu.

Foto: Publicitātes foto

Lai gan paredzēts bērniem, Bugatti Baby II radītāji ar izmantotajiem materiāliem nav skopojušies. Tā, piemēram, jubilejas emblēma mašīnas degungalā ir izgatavota no tīra sudraba, sēdekļa apdarē izmantota īsta āda un priekšējais panelis darināts no alumīnija. Tāpat mašīnītei ir jaudīgi starmeši, bet Bugatti raksturīgie 1924.gada dizaina astoņu spieķu riteņu diski piesedz modernu bremžu sistēmu.

Foto: Publicitātes foto

Kā jau minēts, Bugatti iecerējuši saražot tikai 500 Bugatti Baby II eksemplārus, un katrs no tiem maksās 30 000 eiro, neskaitot nodokļus un piegādes izdevumus.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu