3000 "Islāma valsts" džihādisti padevušies kurdu kaujiniekiem (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Apmēram 3000 džihādistu grupējuma "Islāma valsts" locekļu vienas diennakts laikā ir padevušies Sīrijas nemiernieku grupējumam "Sīrijas Demokrātiskie spēki", otrdienas vakarā paziņoja ASV atbalstītais grupējums, kurā dominē kurdi.

""Daīš" ("Islāma valsts") locekļu skaits, kas kopš vakardienas (pirmdienas) vakara mums padevušies, ir pieaudzis līdz 3000," tviterī paziņoja "Sīrijas Demokrātisko spēku" preses sekretārs Mustefa Bali.

Viņš piebilda, ka ir arī izglābtas trīs sievietes un četri bērni, kas pārstāv jazīdu minoritāti.

"Sīrijas Demokrātiskie spēki" otrdien pēc neilga pārtraukuma atsāka bombardēt un apšaudīt Sīrijas austrumos pie Eifratas upes esošo Baguzas ciemu, kas ir pēdējais "Islāma valsts" bastions Sīrijā.

"Sīrijas Demokrātiskie spēki" jau vairākas nedēļas mēģina ieņemt Baguzu, bet to kavē masveidīga civiliedzīvotāju bēgšana no šī ciema.

Kopš decembra šo pēdējo "Islāma valsts" bastionu ir atstājuši ap 60 000 cilvēku, no kuriem apmēram desmitā daļa bijuši šī grupējuma kaujinieki, informēja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Kopš decembra 113 cilvēki ir miruši ceļā no Baguzas uz bēgļu nometni vai īsi pēc ierašanās šajā nometnē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu