Demokrāts Beto O'Rorks paziņo par kandidēšanu uz ASV prezidenta amatu (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bijušais ASV demokrātu kongresmenis Beto O'Rorks
Bijušais ASV demokrātu kongresmenis Beto O'Rorks Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais ASV demokrātu kongresmenis Beto O'Rorks ceturtdien paziņoja par lēmumu kandidēt uz Savienoto Valstu prezidenta amatu, pievienojoties jau visai prāvajam demokrātu pretendentu pulkam, kas apliecinājuši gatavību 2020.gada vēlēšanās mest izaicinājumu pašreizējam Baltā nama saimniekam Donaldam Trampam.

Runas, ka 46 gadus vecais O'Rorks varētu pretendēt uz demokrātu nomināciju 2020.gada prezidenta vēlēšanās, sāka skanēt jau drīz pēc tam, kad viņš sīvā cīņā ar nelielu balsu pārsvaru ASV Senāta vēlēšanās zaudēja republikānim Tedam Krusam.

Cīņā par demokrātu nomināciju jau iesaistījušies vairāki senatori, arī Bērnijs Sanders, Elizabete Vorena un Kamala Harisa.

Sabiedrības un mediju saspringta uzmanība šobrīd pievērsta arī tam, kādu lēmumu par kandidēšanu pieņems Baraka Obamas administrācijas viceprezidents Džo Baidens, kurš līdz šim par iespējamo vēlēšanu startu bijis izvairīgs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu