Nedēļu garā reidā Vidzemē autovadītājiem par pārkāpumiem sastādīti 740 protokoli (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Nedēļu gara profilaktiskā reida laikā Vidzemē policijas darbinieki par dažādiem pārkāpumiem autovadītājiem sastādījuši 740 administratīvā pārkāpuma protokolus, informē Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Zane Vaskāne.

Tika noformēti 72 administratīvo pārkāpumu protokoli par drošības jostu nelietošanu un 20 par transportlīdzekļu vadīšanu alkohola reibumā. Tāpat konstatēti citi pārkāpumi, kā, piemēram, atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kas fiksēta 243 gadījumos.

Policija pastiprināti pievērsa uzmanību arī mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem, proti, tika kontrolēti un brīdināti arī gājēji un riteņbraucēji. Kopumā noformēti 30 administratīvā protokoli gājējiem.

Vaskāne skaidroja, ka policija arī turpmāk veiks šādus profilaktiskos pasākumus, lai novērstu bīstamās situācijas ceļu satiksmē. "Ikvienam ceļu satiksmes dalībniekam ir jāsaprot, ka nepiesprādzētā josta, neuzvilktā veste, ceļa šķērsošana tam neparedzētā vietā, neatbilstoši pārvadāts mazais pasažieris var dažu sekunžu laikā izvērsties par dzīves lielāko traģēdiju," uzsvēra policijas pārstāve.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu