Erdogans aicina pret islamofobiju vērsties tāpat kā pret antisemītismu (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergey Guneev / Sputnik

Turcijas autokrāts Redžeps Tajips Erdogans piektdien, izsakoties par asiņainajiem uzbrukumiem Jaunzēlandes mošejām, aicināja izvērst globālu cīņu pret pieaugošo islamofobiju, līdzīgi tam, kā pēc holokausta notika vēršanās pret antisemītismu.

Turcijas vadonis skaidroja, ka Jaunzēlandes terorakti, kuros Austrālijas pilsonis labējais ekstrēmists Brentons Tarants nogalināja 50 cilvēkus, ir daļa no plašāka uzbrukuma islāmam, un pieprasīja, lai Rietumi aktīvāk vēršas pret musulmaņiem naidīgām izpausmēm.

"Tieši tāpat kā cilvēce cīnījās pret antisemītismu pēc holokausta katastrofas, tai būtu tikpat apņēmīgi jācīnās pret pieaugošo islamofobiju," uzrunājot Islāma sadarbības organizācijas ministru sanāksmi Stambulā, sacīja Erdogans.

"Šobrīd mēs sastopam islamofobiju un naidu pret musulmaņiem," viņš sacīja.

Pret galēji labējiem neonacistu grupējumiem būtu jāizturas tāpat kā pret teroristiem, kā tas jau notiek pret "Islāma valsts" džihādistiem, skaidroja Erdogans.

Erdogans, kurš šobrīd aktīvi iesaistījies Turcijas pašvaldību vēlēšanu kampaņā, sadusmojis Jaunzēlandi, vairākkārt demonstrējot video, kuru teroraktu laikā Jaunzēlandē uzņēmis uzbrucējs. 

Viņš arī sadusmojis Austrāliju ar izteikumiem, ka musulmaņiem naidīgi noskaņotie austrālieši no Turcijas tiks nosūtīti atpakaļ zārkos, tāpat kā viņu vectēvi pēc Pirmā pasaules kara Galipoli operācijas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu