Mēbeļu andele – ko labāk izvēlēties lietotu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Varētu teikt, ka mūsdienu mājokļu dizaina sastāvdaļas var iedalīt divās daļās – jaunās mēbelēs un dekoros, kas iegādāti salonos vai lielveikalos un veclaicīgos vai pat antīkos priekšmetos. Tiesa, ir ārkārtīgi patīkami apzināties, ka mājoklī ir kāds priekšmets, kāda nav nevienam citam, piemēram, glezna vai kāda mantota mēbele, bet ne visi vecie priekšmeti patiešām uzlabos mājokļa interjeru. Lūk, kādus priekšmetus iegādāties antikvariātos un nenošaut greizi ar izvēli.

Polsterēti dīvāni un zviļņi

Senāki polsterēti dīvāni un zviļņi ir daudz kvalitatīvāki un izturīgāki nekā mūsdienu salonos nopērkamie, turklāt šīs mēbeles nemaksās ne tuvu tik daudz, cik jauni polsterēti dīvāni. Lai gan pastāv liela iespēja, ka šīs mēbeles kaut kādā ziņā būs bojātas vai izsēdētas, tās ir samērā viegli atjaunot un pārpolsterēt, tādējādi iegūstot jaunu un lētu mēbeli.

Foto: Unsplash

Lampas

Lampas ir viena no labākajām precēm, ko var iegūt lietoto preču veikalos, – senlaicīgas lampas lieliski izcelsies uz kopējā fona un būs arī unikāla dekorācija. Ņem gan vērā –  senlaicīgām lampām var nederēt augstas jaudas spuldzītes.

Eļļas gleznas

Gleznas ir visnotaļ liels finansiāls ieguldījums, tomēr tas pavisam noteikti būs tā vērts – tas būs unikāls darbs, kam laika gaitā vērtība tikai pieaugs. Eļļas gleznas pat modernam mājoklim piešķirs šarmu un neatkārtojamību.

Foto: Unsplash

Ādas dīvāni

Jauni ādas dīvāni ir ārkārtīgi dārgi, taču arī antikvariātos vai lietoto mēbeļu veikalos ir iespējams atrast divtik labus ādas dīvānus, kas atbildīs visām mājinieku vēlmēm. Ņem vērā – kad pērc dīvānu, lūko pēc dabīgās ādas mēbeles – šis materiāls ir elastīgāks un kalpos gadiem.

Paklāji

Veclaicīgi paklāji tā arī nav izgājuši no modes – tos var pielāgot gan modernam un askētiskam dizainam, gan arī pavisam klasiskam iekārtojumam. Ja senlaicīgais paklājs nav pagalam nolietots, tas būs ne tikai veiksmīgs pirkums, bet arī ekonomiskāks nekā mūsdienu paklāji.

Foto: Unsplash
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu