Mirušais regbists Dāvis Pērkons tika atrasts aizaugušā, biezā mežā ar daudziem kritušiem kokiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: bezvests.lv

Mirušais Latvijas regbija izlases spēlētājs Dāvis Pērkons sestdien tika atrasts Olaines meža masīvā ar sarežģītu ģeogrāfisko izvietojumu - aizaugušā, biezā mežā ar daudziem kritušiem kokiem, tā par meklēšanas operāciju stāsta organizācija "Bezvests.lv".

Jau ziņots, ka sestdien, 23.martā, ap pulksten 15.30 miris atrasts kopš pagājušā gada 23. decembra bezvēsts pazudušais 28 gadus vecais Latvijas regbija izlases spēlētājs Dāvis Pērkons, portālu TVNET informēja Valsts policija.

"Bezvests.lv" organizētā meklēšana, kuras laikā Dāvis Pērkons tika atrasts miris:

"Bezvests.lv" brīvprātīgie sestdien jau piekto reizi devās uz Olaini, lai meklētu Pērkonu, kurš bez pēdām pazuda 2018.gada 23.decembrī. Neraugoties uz visām brīvprātīgo pūlēm, kuri līdz šim dažādos sastāvos meklēja pazudušo dažādās vietās Olaines apkārtnē 26., 27., 30. un 31. decembrī, līdz šim meklējumi nebija snieguši gaidītos rezultātus.

Tagad, kad mežā beidzot bija nokusis sniegs un ūdenstilpes atbrīvojušās no ledus, meklējumi atsākās.

"[Sestdien] uz Olaini atbrauca aptuveni 40 cilvēku – "Bezvests.lv" brīvprātīgie, Dāvja vecāki un tuvākie draugi. Brīvprātīgie sadalījās trijās grupās, apkārtne tika sadalīta kvadrātos un tika metodiski pārmeklēta visa atzīmētā teritorija, kura iepriekš netika pārmeklēta – mežs, grāvji, klajumi, apkārtne ap attīrīšanas iekārtām, pamestās mājas, ūdenstilpes. Papildus tika rūpīgi pārmeklētas arī atvērtās lūkas un citi aizdomīgi objekti," par meklēšanu stāsta "Bezvests.lv".

Dāvis Pērkons
Dāvis Pērkons Foto: Valsts policija

Tika palaists drons, lai varētu precīzāk aplūkot apkārtni no augšas. Diemžēl tas uz lidojuma beigām tehnisku iemeslu dēļ zaudēja augstumu un nokrita. Tagad tam ir nepieciešams nopietns remonts, taču meklējumiem svarīgas fotogrāfijas un video no augstuma tomēr bija izdevies veikt.

"Cilvēka meklēšanu sāka pulksten 10 no rīta, un tā tika veikta vairākos posmos – grupas devās prom, izpildīja kārtējo uzdevumu un atgriezās atpakaļ. Meklējumi beidzās aptuveni četros pēcpusdienā: pārmeklējot pēdējo meža posmu  ar sarežģītu ģeogrāfisko izvietojumu (aizaudzis biezs mežs ar daudziem kritušiem kokiem) Antona Šiško un Jevģēnija Korsuna grupa pamanīja vienā no maršruta posmiem cilvēka ķermeni. Uzreiz tika izsaukta Valsts policija un ievērotas nepieciešamās formalitātes," norāda "Bezvests.lv".

Dāvis Pērkons tika atrasts trīs mēnešus kopš pazušanas brīža

Jau ziņots, ka pēc sākotnējās ķermeņa apskates policija nekonstatēja vardarbīgas nāves pazīmes un visdrīzāk situācija norāda uz iespējamu pašnāvību, tomēr, lai precīzi noteiktu nāves cēloni un apstākļus, ir nozīmēta ekspertīze.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu