Mediji: Venecuēlā nolaidušās divas Krievijas Aizsardzības ministrijas lidmašīnas (22)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
An-124, ilustratīvs foto
An-124, ilustratīvs foto Foto: AFP/SCANPIX

Lidostā Venecuēlas galvaspilsētā Karakasā sestdien nolaidušās Krievijas Aizsardzības ministrijas lidmašīnas IL-62M un An-124, kas ir viena no lielākajām transporta lidmašīnām pasaulē, svētdien ziņo raidorganizācija "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

Internetā izplatījušās fotogrāfijas un video, kuros redzamas minētās lidmašīnas, kā arī grupa ar vīriešiem pie lidaparātiem.

Venecuēlas ziņu vietne "Noticiera Digital" vēsta, ka Venecuēlā ieradušās aptuveni 100 krievu militārpersonas vai algotņi, kā arī Krievijas armijas ģenerālis Vasilijs Tonkoškurovs.

Vietne "Webinifomil" vēsta, ka Krievijas lidmašīnas ieradušās Venecuēlā no Sīrijas, lidojot cauri Dakarai.

RFE/RL norāda, ka Krievijas armijas lidmašīnu nolaišanos Karakasā komentējuši arī Venecuēlas blogeri, taču citi avoti par to neziņo.

Krievijas Aizsardzības ministrija nekādus komentārus nav sniegusi.

Pēdējos mēnešos IL-62M un An-124 arī iepriekš nolaidušās Venecuēlā, bet nav zināms, ko tās transportējušas.

Ziņu aģentūra "Reuters" janvārī vēstīja, Krievijas militārie algotņi ieradušies Venecuēlā, lai apsargātu prezidentu Nikolasu Maduro.

Aģentūra ziņoja, ka algotņi esot saistīti ar Krievijas privāto militāro kompāniju "Vagner". Tās sastāvā ir bijušie karavīri, kas piedalījušies slepenās misijās Ukrainā un Sīrijā.

Taču "Reuters" avotu ticamība vēlāk tika apšaubīta un Krievijas militārpersonu klātbūtne Venecuēlā netika apstiprināta.

Jau vēstīts, ka Venecuēlā turpinās konfrontācija starp Maduro un Venecuēlas opozīcijas līderi un Nacionālās sapulces spīkeri Huanu Gvaido, kuru par leģitīmu Venecuēlas valsts vadītāju atzinušas kopumā 60 valstis, arī ASV un vairākas Latīņamerikas valstis.

Gvaido noraidījis Maduro varas leģitimitāti, ņemot vērā strīdīgus vērtējumus izsaukušās maija vēlēšanas, kuras opozīcija boikotēja, jo daudzi tās līderi tajās piedalīties nevarēja.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu