Stipra šūpošanās, nekontrolējamas mēbeles: video kadri no kruīza kuģa "Viking Sky" (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Svētdien ostu Moldē veiksmīgi sasniedza kruīza kuģis "Viking Sky", kas bija nonācis bīstamā situācijā apmēram divu kilometru attālumā no krasta. Kādas kruīza pasažieres video parāda, ko piedzīvoja cilvēki uz klāja.

Video redzams, ka kuģis stipri šūpojās, no griestiem krita apdares fragmenti, bet telpā esošās mēbeles slīdēja no viena tās gala uz otru.

Cita pasažiera video parādīja, ka uz klāja ieplūdis ūdens.

Mančestrā dzīvojošais Džordžs Deiviss un viņa sieva Barbara glābšanu gaidīja desmit stundas, pāris atklāja raidorganizācijai BBC.

"Tas bija ļoti baiss notikums," stāsta Deiviss. "Vietējie brīnījās, ka kuģojām pašā vētras karstumā."

Jana Ērika Fiskerstranda zvejas kuģis bija viens no pirmajiem, kas devās palīgā "Viking Sky". Viņš vēlāk laikrakstam "Aftenposten" norādīja, ka "paspējām tikai dažas minūtes pirms viss varēja noiet pavisam greizi".

Ja laikus nebūtu iedarbināts motors un nostiprināts enkurs, kuģis būtu uztriecies klintīm, norāda Fiskerstrands.

"Viking Sky" svētdien sasniedza ostu Moldē.

"Viking Sky", kas bija ceļā no Trumses uz Stavangeri, sestdien dzinēja problēmu dēļ apstājās aptuveni divus kilometrus no krasta. Kuģa kapteinis noraidīja SOS signālu, un varasiestādes nolēma evakuēt uz kuģa esošos cilvēkus, izmantojot helikopterus.

Svētdienas rītā "Viking Sky" apkalpei izdevās iedarbināt trīs no četriem kuģa dzinējiem un velkoņi sāka vilkt kuģi uz ostu. Cilvēku evakuācija ar helikopteriem tika apturēta.

Ar helikopteriem no kuģa krastā tika nogādāti aptuveni 500 no 1373 cilvēkiem, kas atradās uz kuģa.

Ievainoti tika vismaz 20 cilvēki, vēsta ārvalstu mediji.

Lielākā daļa cilvēku uz klāja bija Lielbritānijas un ASV pilsoņi, vairums no tiem - vecāka gadagājuma.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu