Pompeo: Venecuēlu varētu pamest vēl divi miljoni cilvēku (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Elektrības un ūdens apgādes traucējumi Venecuēlā
Elektrības un ūdens apgādes traucējumi Venecuēlā Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo trešdien brīdināja, ka no Venecuēlas uz kaimiņvalstīm varētu bēgt vēl divi miljoni cilvēku.

Venecuēlu kopš krīzes saasināšanās 2015.gadā pametuši 2,7 miljoni cilvēku, un šobrīd ārzemēs dzīvo 3,4 miljoni venecuēliešu.

Valstī sabrūk infrastruktūra, un šonedēļ atkal liela daļa valsts dzīvo bez elektrības.

Pompeo valsts ekonomiskajās problēmās apsūdzēja Venecuēlas prezidentu Nikolasu Maduro un norādīja, ka krīze valstī sākusies vēl pirms ASV šogad noteica sankcijas.

Pēc viņa teiktā, ASV atbalstīs Venecuēlas tautu, taču brīdināja, ka valsts atlabšana varētu prasīt ilgu laiku.

Venecuēlā turpinās konfrontācija starp Maduro un Venecuēlas opozīcijas līderi un Nacionālās sapulces spīkeru Huanu Gvaido, kuru par leģitīmu Venecuēlas valsts vadītāju atzinušas kopumā 60 valstis, arī ASV un vairākas Latīņamerikas valstis.

Gvaido noraidījis Maduro varas leģitimitāti, ņemot vērā strīdīgus vērtējumus saņēmušās  maija vēlēšanas, kuras opozīcija boikotēja, jo daudzi tās līderi tajās piedalīties nevarēja.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu