5 pazīmes, kas liecina par neveiksmīgu viesnīcas izvēli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Plānojot atpūtas ceļojumu, viena no svarīgākajām lietām ir viesnīcas izvēle. Kā atrast sev un savām vajadzībām piemērotāko apmešanās vietu un kādas pazīmes palīdzēs jau laikus saprast, ka jāturpina citas viesnīcas meklējumi? 

Viesnīca ir tālu no jums svarīgām vietām

Pievērsiet uzmanību, vai viesnīca ir tuvu jūrai, cik tālu tā atrodas no tuvākā kūrorta, kādi apskates objekti ir tuvumā. Šiem trim kritērijiem jābūt svarīgākajiem, izvēloties apmešanās vietu. Viesnīca ar labu atrašanās vietu var būt nedaudz dārgāka, taču karstā dienā mērot vairākus kilometrus līdz jūrai vai tuvākajām izklaides vietām var būt liels izaicinājums.

Ja ceļojat ar bērniem, piemērotāka, iespējams, būs viesnīca, kas atrodas tuvu lidostai.

Īpaši svarīgi tas ir, ceļojot ar pašiem mazākajiem, lai pārbraucieni viņus nogurdinātu pēc iespējas mazāk. Nevajadzētu aizmirst arī to, ka vienmēr ir iespēja pasūtīt privātu transfēru – tad brauciens no lidostas līdz viesnīcai un atpakaļ būs ātrāks.

Tiem, kas vēlas aktīvāku atpūtu un izklaides, ieteicams izvēlēties netālu no kūrortiem esošās viesnīcas. Kūrortu tuvumā atrodas restorāni, veikali un arī pakalpojumu sniedzēji, kas piedāvā visdažādākās izklaides iespējas gan turpat pilsētā, gan izbraucienos pie dabas.

Foto: Unsplash

Viesnīca izvēlēta tikai pēc zvaigžņu skaita

Viesnīcu nebūtu ieteicams izvēlēties tikai pēc tās zvaigžņu skaita, jo to piešķiršanas kritēriji dažādās valstīs krasi atšķiras. Piemēram, Turcijā viesnīcas tiek grupētas pēc zvaigznēm, taču tās neatbilst Eiropas standartiem, un arī vienā valstī esošas viesnīcas ar vienādu zvaigžņu skaitu savā starpā var krasi atšķirties.

Zvaigžņu skaits var neatbilst ceļotāju gaidām, jo pasaulē nav vienota viesnīcu klasifikācijas standarta. Lai izvairītos no vilšanās, galamērķī nonākot, vienmēr ieteicams pirms viesnīcas rezervācijas veikšanas pārbaudīt citu ceļotāju atstātās atsauksmes un konsultēties ar ceļojumu aģentu.

Viesnīca orientēta uz cita tipa atpūtniekiem

Daļa viesnīcu pozicionē sevi kā piemērotas gan ceļošanai ar bērniem, gan pāriem, gan vienatnē. Tomēr bieži vien tas, kas piemērots visiem, īsti neder nevienam.

Tāpēc labāk ir izvēlēties viesnīcu, kas atbilst izvēlētajam ceļojuma variantam. Ceļojot ar bērniem, labāk izvēlēties ģimenēm piemērotu viesnīcu. Ja ceļojat bez bērniem un vēlaties mierīgi pavadīt laiku pie jūras un baseina, izvēlieties tikai pieaugušajiem paredzētu viesnīcu.

Foto: Unsplash

Ēdiena izvēle viesnīcā neatbilst jūsu vajadzībām

Ja izvēlaties tūristu iecienīto „viss iekļauts“ ēdināšanas tipu, noteikti painteresējieties, kāds ēdiens gaidīs viesnīcā. Piedāvājums viesnīcās ēdiena ziņā ir ļoti atšķirīgs.

Izvērtējiet savas vajadzības. Ja lidojat ar bērniem, noteikti noskaidrojiet, kāda izvēle tiek piedāvāta mazajiem. Par bērniem piemērotu uzturu visvairāk domā uz ģimenes atpūtu orientētās viesnīcas. Tāpat par piedāvājumu laikus ieteicams interesēties, ja jums ir kādas alerģijas, ievērojat īpašu diētu vai dzīvesveidu.

Taupīšana uz komforta rēķina

Ceļotāji atvaļinājumā parasti vēlas izbaudīt maksimālu komfortu, taču pirms tam ieteicams skaidri noteikt savu budžetu. Tas ļaus pareizi izvēlēties arī viesnīcu kategoriju.

Viens no veidiem, kā maksāt mazāk un baudīt vairāk ir laicīga ceļojuma plānošana, jo tad pieejamas zemākas cenas gan lidojumiem, gan viesnīcām. Pirmais solis vienmēr ir maksimālā budžeta aplēšana.

Tāpat jāatceras, ka taupība un apdomīga plānošana ir laba lieta, taču dažreiz neliels finansiāls ietaupījums var nozīmēt lielus kompromisus komforta ziņā. Tas jo īpaši svarīgi, ja dodaties atpūtā uz kūrortu un lielāko daļu laika pavadīsiet viesnīcas teritorijā. 

Foto: Unsplash
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu